Σκληρές αποφάσεις από την ΤτΕ

Σε σκληρές αποφάσεις φέρεται ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει η εποπτική αρχή. Έγκυρες πληροφορίες μιλούν για συγκεκριμένες περιπτώσεις εταιρειών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες φαίνεται πως λήγει η προθεσμία, η οποία είχε δοθεί από την εποπτική αρχή σε ασφαλιστική με παρουσία στον κλάδο Αυτοκινήτων προκειμένου να καλύψει ανοίγματα στα κεφάλαιά της – της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες η Τ.τ.Ε. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει επόπτη σε άλλη ασφαλιστική προκειμένου να τη διατηρήσει στη ζωή και να αποφύγει τα χειρότερα.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Τ.τ.Ε. ασκεί πιέσεις σε μια ακόμη ασφαλιστική ώστε να διασφαλίσει ότι θα καλύψει -βάσει business plan που έχει καταθέσει- κεφαλαιακές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών.

Το iw επεδίωξε να λάβει επίσημες απαντήσεις από την εποπτική αρχή για τα όσα εντόνως φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά, δίχως ωστόσο να αποσπάσει σαφείς τοποθετήσεις. «Η ΤτΕ δεν επιθυμεί να σχολιάσει φήμες της αγοράς» ανέφερε παράγοντας της Τράπεζας για να προσθέσει ότι «η Εποπτική Αρχή θα τοποθετηθεί επισήμως εφόσον έχει κάτι να ανακοινώσει».
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ανωτέρω δημιουργούν ανησυχία στον κλάδο.