Στη ΔΕΙΑ ρίχνει το πρόβλημα της Ασπίς το Υπ. Οικονομικών

Έλλειψη πολιτικής βούλησης στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει από την ανάκληση των Ασπίς και Commercial δείχνει για άλλη μία φορά η ελληνική πολιτεία. Σε επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζήτησε συνάντηση με τους φορείς του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει για 264.000 ασφαλισμένους. 

Στην απάντηση του το υπ. Οικονομικών ζητά από το Επιμελητήριο να απευθυνθεί στη ΔΕΙΑ, ώστε να προβεί εν συνεχεία η διεύθυνση σε σχετική εισήγηση στο υπουργείο για ενδεχόμενες περαιτέρω νομοθετικές ενέργειες.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του Επιμελητηρίου από το Σεπτέμβριο του 2009 που ανακλήθηκε η άδεια της Ασπίς το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει λυθεί αλλά οι συνέπειες του έχουν δημιουργήσει χιλιάδες ζητήματα, αφού οι κάτοχοι συμβολαίων στερούνται των υπερπολύτιμων καλύψεων τους, που αφορούν παροχές υγείας, συντάξεων αναπηρίας και γήρατος, εφάπαξ, αποταμιεύσεων κ.α. Επίσης σημειώνει ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο προηγούμενο ανάκλησης άδειας ασφαλιστικής εταιρείας κλάδου ζωής χωρίς να έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
 
Τις επιστολές μπορείτε να δείτε εδώ