Εθνική: Στο 12% θέτει τον στόχο της ΑΜΚ

Στο 12% αναπροσαρμόζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα, τον στόχο-όριο της συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση, την αναπροσαρμογή από το 10% στο 12% του στόχου-ορίου συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σχετική ενημέρωση αναμένεται να γίνει προς το Χρηματιστήριο και τις αρμόδιες Αρχές. Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι για να καλυφθεί το ενδεχόμενο η ζήτηση να υπερβεί το προσδοκώμενο όριο του 10% που ως προς το ποσό ανέρχεται σε 975,6 εκ. ευρώ, λόγω της πιθανής συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών, προτείνεται στην Γενική Συνέλευση, που θα συνέλθει τη Μ. Mευτέρα 29 Απριλίου 2013, το δικαίωμα προτίμησης για την αύξηση σε μετρητά να ορισθεί μέχρι του ποσού των 1.171 εκατ. ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 12 % της αύξησης.

Επομένως, εφόσον αυτό επιτευχθεί, δηλαδή η ιδιωτική συμμετοχή ανέλθει στο 12%, τα δικαιώματα μελλοντικής απόκτησης μετοχών (warrants) θα αντιστοιχούν σε 7,33 πρόσθετες κοινές μετοχές για κάθε μία μετοχή που θα μετέχει στην αύξηση.