ΕΑΣΕ: Η τέχνη του ανέφικτου: «Φτάσε όπου δεν μπορείς»

Στρατηγικές turnaround και ανάκαμψης, πρακτικές out of the box και επιτυχημένα case studies επιχειρήσεων που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν το ανέφικτο εφικτό, θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες, μιλώντας στο Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2013 που διοργανώνει η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), στις 24 & 25 Μαΐου στο Grand Resort Lagonissi με θέμα «Η τέχνη του ανέφικτου».

Άνθρωποι της πράξης με πλούσια εμπειρία στη διοίκηση και τον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων, όπως  επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού πετροχημικών Dow Andrew Liveris και ο Πρόεδρος της XEROX Technology Armando Zagalo de Lima θα αναλύσουν τις στρατηγικές ανάπτυξης και καινοτομίας που οδήγησαν τις εταιρίες τους στην επιτυχία. Επιπλέον, πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων μάνατζερ και ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν μαρτυρίες από τα «χαρακώματα» καταθέτοντας προσωπικές ιστορίες που εμψυχώνουν και εμπνέουν, παρουσιάζοντας παραδείγματα σύγχρονης ηγεσίας.

Με τεράστια εμπειρία στο τιμόνι μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, ο Andrew Liveris θα συζητήσει τον ρόλο της ηγεσίας στην επίτευξη φιλόδοξων στόχων, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων αλλαγών και κρίσης. Πώς το όραμα του ενός μπορεί να καταστεί όραμα πολλών; Πώς ασυνήθιστα πράγματα μπορούν να επιτευχθούν από συνηθισμένους ανθρώπους; Πώς μπορεί ο ηγέτης, σε περιόδους κατήφειας και δυσκολιών, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη;

Από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές προσωπικότητες στον κόσμο, σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και εμπνευστής και συνιδρυτής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (Hellenic Initiative) για τη χρηματοδότηση ελληνικών καινοτόμων ιδεών, ο Andrew Liveris είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλύσει πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις στη χώρα μας, πώς η ο Πρόεδρος της XEROX Technology Armando Zagalo de Lima επιμονή, η έξυπνη στρατηγική και το προσωπικό παράδειγμα μπορούν να κινητοποιήσουν δυνάμεις.

Ο Armando Zagalo de Lima, υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της θεαματικής ανάκαμψης της XEROX στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η εταιρία όχι μόνο απομακρύνθηκε από το κατώφλι της κατάρρευσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί σε μία από τις πλέον επικερδείς και καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υπηρεσιών παγκοσμίως. «Ο ηγέτης πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο: αν θέλει οι άνθρωποί του να ξεπεράσουν τα όριά τους, τότε αυτός πρέπει να προσπαθήσει πιο σκληρά από εκείνους», υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Xerox Technology, ο οποίος θα παρουσιάσει το εκπληκτικό turnaround της εταιρίας («the great turnaround story of the post-crash era», σύμφωνα με το περιοδικό Money) και θα μιλήσει για τις προτεραιότητες που έθεσε η ηγεσία και τα προβλήματα στα οποία επικεντρώθηκε.

«Ο ηγέτης εμπνέει τους ανθρώπους με τις πράξεις του, όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Αν θέλουν να πετύχουν το ακατόρθωτο, οι ηγέτες πρέπει να εμψυχώνουν τους συνεργάτες τους και να φροντίζουν να διατηρούν τη θετική ενέργεια στον οργανισμό, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις που αναπτύσσουν», λέει η Δρ. Mοnica Worline, Οργανωσιακή Ψυχολόγος και Πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρίας Vervago, η οποία θα προτείνει στους συνέδρους νέα μοντέλα σκέψης που οξύνουν το πνεύμα, αξιοποιούν τα ταλέντα των ανθρώπων και βοηθούν τον ηγέτη να ανταποκριθεί με επιτυχία σε δύσκολους καιρούς.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, επιτυχημένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τα success stories των Δρ. Mοnica Worline, Οργανωσιακή Ψυχολόγος και Πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρίας Vervagoεταιριών και οργανισμών που διοικούν. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO και ο Δημήτρης Πισιμίσης, Διευθύνων Σύμβουλος της BIC-ΒΙΟΛΕΞ, θα συζητήσουν πώς ο ηγέτης μπορεί να ξεπεράσει ανυπέρβλητα εμπόδια και να δώσει προοπτική στην εταιρία του. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, ο Jean-Jacques Lesueur, Ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και ο Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα παρουσιάσουν πρωτοποριακά εγχειρήματα και θα μιλήσουν για το πώς το όραμα και το πάθος συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση τολμηρών και απαιτητικών στόχων.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν οι σύντροφοι των συνέδρων, είναι αφιερωμένη στη θετική στάση ζωής και την ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ολυμπιονίκης κολύμβησης, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ινώδη Κυστική Νόσο και ο Αναστάσιος Σταλίκας, καθηγητής ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα παρουσιάσουν ασυνήθιστες προσωπικές εμπειρίες και θα μιλήσουν για τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων στη διαχείριση δύσκολων και αρνητικών καταστάσεων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Jim Lawless, ο οποίος έχει καταφέρει να «εμπνεύσει» μισό εκατομμύριο κόσμου σε κάθε γωνιά του Jim Lawlessπλανήτη, όχι μόνο με τον  χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας που διαθέτει, αλλά έχοντας αποδείξει στην πράξη τις θεωρίες του. «Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Αυτό γίνεται όταν επιμερίζουμε τον στόχο σε μικρά βήματα. Σε κάθε στάδιο που ολοκληρώνεται επιτυχώς, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε», σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Taming Tigers», ο οποίος θα μιλήσει για την ψυχολογία του ανθρώπου που επιδιώκει κάτι το οποίο, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αδύνατο και θα δείξει πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει αρχιτέκτονας του ονείρου του.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΑΣΕ: www.ease.gr