Συμμετοχή ΟΠΕ στην Διεθνή Έκθεση ESE 2013

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου θα συμμετέχει στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ιχθυηρών της Ευρώπης  «ESE» που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων  «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων» και «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προώθησης Ευρύαλων Μεσογειακών Ειδών (τσιπούρα & λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας)» που υλοποιεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, με δύο περίπτερα.

Στους ειδικά διαμορφωμένους καλαίσθητους χώρους, θα οργανωθούν γευσιγνωσίες με ζωντανή προετοιμασία εδεσμάτων από διακεκριμένους Έλληνες chef. Οι γευστικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ως στόχο να αναδείξουν την υψηλή ποιότητα και τις πλούσιες διατροφικές αξίες των κατεψυγμένων αλιευμάτων και των ευρύαλων ειδών ιχθυοκαλλιέργειας – με έμφαση στην τσιπούρα και το λαβράκι. Η συχνή τους χρήση σε συνδυασμό με την ευκολία της παρασκευής συνταγών που βασίζονται στην ελληνική γαστρονομία, βοηθούν στο να ενταχθούν στην καθημερινότητα των καταναλωτών και να γίνουν ουσιαστικό μέρος της μεσογειακής διατροφής.

Η ελληνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση ESE θα πλαισιωθεί από τις μεγάλες εταιρίες των κλάδων των κατεψυγμένων αλιευμάτων και των ευρύαλων μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας και έχει ως στόχο την επικοινωνιακή αμεσότητα των εκθετών με τους πελάτες τους. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων και τη λήψη μηνυμάτων της αγοράς, των τάσεων της και του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος που υλοποιεί ο ΟΠΕ  με τη συγκεκριμένη δράση και τη συμμετοχή του στη Δ.Ε. ESE είναι η ενδυνάμωση των θετικών αντιλήψεων για τους κλάδους καθώς και το χτίσιμο της εικόνας και των ωφελειών των κατεψυγμένων αλιευμάτων και των ευρύαλων ειδών ιχθυοκαλλιέργειας.