Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τις απώλειες των Γ. Κασιμάτη και Γ. Γλεντζή

«Συγκλονισμένοι όλοι μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και σε ολόκληρη την επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας, θρηνούμε τις σχεδόν ταυτόχρονες απώλειες δύο πολύ δικών μας ανθρώπων. Ο Γρηγόρης Γλεντζής μέλος του Δ.Σ του Ε.Ε.Α και Αντιπρόεδρος των Καπνοπωλών Περιπτερούχων της Αθήνας, και ο Γιώργος Κασιμάτης, Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και μακροβιότερος Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος έφυγαν από τη ζωή, ο ένας μετά τον άλλο, σε διάστημα 48 ωρών. Υπόδειγμα ήθους και εργατικότητας ο Γρηγόρης.  Δάσκαλος, φίλος και φωτεινό παράδειγμα για όλους ο Γιώργος. Τους χώριζαν τρεις δεκαετίες ζωής, αλλά τους ένωνε το ίδιο αόρατο νήμα, που συνδέει κάθε άξιο και ευσυνείδητο ανθρώπινο ον.

Το νήμα της άοκνης και ανιδιοτελούς προσφοράς στην κοινωνία, το συνάδελφο, την πατρίδα. Ο Γιώργος Κασιμάτης, καταξιωμένος στη συνείδηση όλων μας μέσα από τους αγώνες του για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δεν σταμάτησε να μας εμπνέει μέχρι την τελευταία στιγμή με το ασίγαστο πάθος του για ζωή, το οποίο δεν λύγισε ούτε μπροστά στα τόσα προβλήματα υγείας που του παρουσιάστηκαν. Ο Γρηγόρης Γλεντζής κατάφερε στα 32 του χρόνια να κερδίσει την εκτίμηση παλαιών και νέων συναδέλφων του, με την ισχυρή θέληση και την «μπέσα» που τον διέκρινε σε κάθε του δραστηριότητα.

Οι διαδρομές των δύο αυτών ανθρώπων, τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες στην ουσία τους, άφησαν τα ίχνη τους στο μονοπάτι πάνω στο οποίο όλοι εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε να βαδίσουμε. Εκφράζουμε ολόψυχα συλλυπητήρια και την ειλικρινή μας συμπαράσταση στις οικογένειες τους που πρώτες – και κυρίως αυτές – βιώνουν τον αβάσταχτο πόνο της Απώλειας. Γιώργο και Γρηγόρη σας ευχαριστούμε για όλα».