Φρενάρει η παγκόσμια ανάπτυξη;

Το ευρώ εμφανίστηκε αποδυναμωμένο έναντι του δολαρίου τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων τα οποία έδειξαν την αύξηση της Κίνας στο πρώτο τρίμηνο χαμηλότερη των εκτιμήσεων, προσθέτοντας ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η Κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 7.7% σε ετησιοποιημένη βάση, το πρώτο τρίμηνο, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8.0%. Σε άλλες ανακοινώσεις, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, ενώ οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0.4% το Μάρτιο, διαγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση σε περίοδο 9 μηνών.

Το 1.3063 “χτύπησε” το EUR/USD κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών, τα χαμηλά εβδομάδας. Η ισοτιμία επιχειρεί ανοδικά, με πολλές αντιστάσεις , στο 1.3070 διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή. Το EUR/USD αναμένουμε να βρει στήριξη στο 1.3000, τα χαμηλά στις 9 Απριλίου, και αντίσταση στο 1.3137, στα υψηλά των τελευταίων 6 εβδομάδων.  Το ευρώ αποδυναμωμένο έναντι του γιεν, με το EUR/JPY να διαγράφει απώλειες 0.50%, με τα χαμηλά των ασιατικών συνεδριάσεων στο 127.55.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν τα στοιχεία της μεταποιητικής δραστηριότητας αργότερα σήμερα για την πολιτεία της Ν.Υόρκης, ενώ η Ευρωζώνη ανακοινώνει το εμπορικό της ισοζύγιο στις 12:00.