Σε AMK η International Life

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε την Παρασκευή η γενική συνέλευση των μετόχων της International Life με σκοπό τη μερική κάλυψη κεφαλαιακών αναγκών της εταιρείας και την εξυγίανση του ισολογισμού της.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ενίσχυση της εταιρείας, καθότι όπως ανέφερε στο iw ο Πρόεδρος του ομίλου, κ. Φωκίων Μπράβος, ο σχεδιασμός που έχει γίνει προβλέπει και δεύτερη αύξηση κεφαλαίου μετά την πάροδο 8 – 10 μηνών, που θα είναι ανάλογου ύψους με την πρώτη.

Στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει υποχρεώσεις που ανέκυψαν μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI+), αλλά και από τις αρνητικές υπεραξίες στις οποίες οδηγήθηκε ένα μεγάλο τμήμα των επενδύσεών της.

Στις προθέσεις της International Life είναι να ενισχυθεί κεφαλαιακά και από τα θετικά καθαρά αποτελέσματα του 2012, τα οποία θα είναι της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία προσβλέπει σε κέρδη και φέτος, αλλά και το 2014, ώστε με αυτά να καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Κατά τον κ. Μπράβο, στη θετική πορεία της εταιρείας σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή των νέων προϊόντων της, τόσο στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών, όσο και στον κλάδο Ζώης, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η International Life αναμένει σημαντική βελτίωση των επιδόσεών της και στον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων.