Κινητοποίηση της ΤτΕ ζητά η MetLife Alico

Θέμα εποπτείας της αγοράς σχετικά με τον έλεγχο των εγγυημένων επιτοκίων που προσφέρουν ορισμένα προγράμματα του ανταγωνισμού, έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της MetLife Alico σε συνέδριο Πωλήσεων της εταιρείας, απευθυνόμενη στους συνεργάτες του δικτύου και τόνισε ότι ήδη η εταιρεία έχει απευθυνθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας δυναμικότερη παρέμβαση και ουσιαστικότερους ελέγχους.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δηλώθηκε ότι αν η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εισακούσει τη φωνή της αγοράς, τότε η MetLife Alico δεν θα διστάσει να απευθυνθεί και υψηλότερα. Δεν διευκρινίσθηκε ωστόσο ποιου είδους παρέμβαση εξετάζει η διοίκηση της MetLife Alico.

Σε ότι αφορά τώρα το γενικότερο σχεδιασμό του ομίλου MetLife, αυτός προβλέπει ότι στην πενταετία που εκπνέει το 2016 θα έχει ολοκληρωθεί το πλάνο που προβλέπει την οργάνωση του One MetLife παγκοσμίως και για την επόμενη πενταετία (2016 – 2021) προβλέπονται μια σειρά από νέες ενέργειες που, όπως τονίσθηκε στο συνέδριο της MetLife Alico στην Αθήνα, θα αποβλέπουν στο να καταστήσουν –παγκοσμίως- τον όμιλο συνώνυμο των ασφαλειών Ζωής.

Πάντως, για το 2013 η MetLife Alico σχεδιάζει στην Ελλάδα δυναμική προώθηση του ονόματός της, όπως και των προγραμμάτων της, ενώ προγραμματίζει την έκδοση και νέων προϊόντων στον κλάδο Ζωής, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα διαφοροποιηθούν έναντι όσων διακινεί σήμερα στην αγορά.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς τόνισε ότι «δε νοείται ανάπτυξη όταν καταργούνται φοροαπαλλαγές», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση αν επιχειρεί κάτι είναι να κατασβήσει τη… φωτιά της ύφεσης. Εν συνεχεία θα παρέμβει ενισχυτικά για το επιχειρείν, υπογράμμισε ο κ. Σκορδάς, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο, έστω και μερικής επαναφοράς των φοροαπαλλαγών για την ασφαλιστική αγορά.