Ασφαλιστής έστησε απάτη ύψους 915.000 ευρώ

Απάτη σε βάρος είκοσι ατόμων είχε στήσει ένας 31χρονος ασφαλιστής στη Θεσσαλονίκη, που κατάφερε και απέσπασε από τα θύματα του 915.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2012, ο 31χρονος άντρας, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, προσέγγιζε είτε ο ίδιος, είτε μέσω της 35χρονης συνεργού του, υποψήφιους πελάτες, τους οποίους έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινά, να επενδύσουν χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων. 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, δύο αντρών και μιας γυναίκας ηλικίας 31, 59 και 35 ετών αντίστοιχα, για “Απάτη” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”.

Επίσης , από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, πολλές από τις προαναφερόμενες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν σε γραφείο που διατηρεί ο 31χρονος, το οποίο συστεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του 59χρονου κατηγορουμένου, που φέρεται να γνώριζε τη δράση του. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.