Σε ΑΜΚ 4-6 εκατ. ευρώ η International Life

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 έως 6 εκατ. ευρώ δρομολογεί για τις επόμενες εβδομάδες η International Life, προκειμένου να περιορίσει, εν μέρει, τις κεφαλαιακές της υποχρεώσεις, που σύμφωνα με παράγοντες της εταιρείας διαμορφώνονται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Κατά τους ίδιους παράγοντες, το άνοιγμα της International Life προκλήθηκε από την εθελοντική της συμμετοχή στο πρόγραμμα PSI+, αλλά και τις αρνητικές υπεραξίες που καταγράφηκαν στις επενδύσεις της κατά τα έτη 2011 και 2012, λόγω του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος που επικράτησε στη χώρα και που έπληξε μετοχές, ομόλογα και ακίνητα.

Όπως αναφέρουν, για τον περιορισμό του ανοίγματος των 30 εκατ. ευρώ η International Life προτίθεται επίσης να συμψηφίσει κέρδη της τάξης των 6 εκατ. ευρώ με τα οποία έκλεισε η χρήση του 2012, και σε δεύτερο χρόνο να ενισχύσει τα κεφάλαιά της και με τα κέρδη των χρήσεων 2013 και 2014.

Παράλληλα, όπως τονίζουν, ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει και μια δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περιορισμένης αξίας, η οποία θα υλοποιηθεί είτε το 2014 είτε το 2015 και το ύψος της θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σε κεφάλαια, όπως αυτές θα προκύψουν μετά το συμψηφισμό των κερδών των δύο προαναφερόμενων χρήσεων.

Η διοίκηση της εταιρείας, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει για την κεφαλαιακή της ενίσχυση, εξετάζει και το ενδεχόμενο συνεργειών με εταιρείες του κλάδου, ώστε μέσω αυτών να στηρίξει τη θέση της στην αγορά.