Τα άγνωστα αποτελέσματα των ελέγχων

Πληθώρα στοιχείων ζητεί η Τράπεζα της Ελλάδος από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Και αυτό γίνεται για λόγους εποπτείας της αγοράς και διασφάλισης της φερεγγυότητας του κλάδου και του κάθε νομικού προσώπου.
 
Τελικά αυτό επιτυγχάνεται (;)  αναρωτιούνται οι υπεύθυνοι των εταιρειών που στέλνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία στον επόπτη. Δηλαδή σήμερα όλες οι εταιρείες που έχουν εξαντληθεί να αποστέλλουν στοιχεία και λειτουργούν είναι φερέγγυες;
 
Δεν κινδυνεύει καμία ή μήπως κάποιες ακροβατούν με την επιβίωση και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στην κακή πλευρά; Η απορία εύλογη και διατυπώνεται στο iw από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς με εμπειρία που γνωρίζουν και την εποπτεία και τον εσωτερικό έλεγχο και τα λογιστικά.
 
Λένε δηλαδή , ότι η  βαθιά ανάλυση που πραγματοποιεί η εποπτική αρχή στα οικονομικά τους στοιχεία χρειάζεται χρόνο και προσωπικό για να αποτυπωθεί συγκεντρωτικά, να αξιολογηθεί και να οδηγήσει και σε συμπεράσματα.
 
Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος μπορεί να υπάρχουν μεταβολές –αναφέρουν- πολύ σημαντικές σε σημείο που να αλλάξει συνολικά η εικόνα μιας εταιρείας.
 
Και εδώ αναρωτιούνται οι ίδιοι μπορεί μια καθ΄ όλα  εντάξει εταιρεία να μεταβάλλει ραγδαία την καλή εικόνα σε κακή και να πέσει σε προβληματική κατάσταση; Προφανώς όχι και οι ριζικές μεταβολές μπορεί να αφορούν κάποιες εταιρείες που ακροβατούν.
 
Και έτσι συμπεραίνεται ότι κάποιες ακροβατούν, κάποιες ακροπατούν, και κάποιες συνεχίζουν να προχωρούν. Σωστό ή λάθος; Ποιος μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα;. Και τότε που απευθύνεται για ποιους γίνεται και που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των ελέγχων;
 
Ποια είναι η εμφανής δραστηριότητα της εποπτείας και που βρίσκεται το όφελος για τους καταναλωτές; Που υπάρχει η διαφάνεια του έργου και η πιστοποίηση της εργασίας.
 
Έτσι κάποτε και στο υπουργείο Εμπορίου που επόπτευε τον κλάδο όλα κυλούσαν καλά. Ώσπου οι πολιτικές αποφάσεις τα γκρέμισαν όλα. Και παραμένουν γκρεμισμένα.