Ακυρώνονται παραγωγές και φεύγουν οι φίλοι

– Λέγεται ότι η εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει από κοντά την ασφαλιστική αγορά και κάποιες εταιρείες που βρίσκονται σε διεργασίες ενίσχυσης της λειτουργίας τους.

– Επίσης, λέγεται ότι η εποπτεία παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση των εταιρειών και όπου έχει εντοπίσει προβλήματα στα οποία οι ίδιες οι εταιρείες δηλώνουν θέληση αυτοβελτίωσης, μεριμνά για να υπάρχει τήρηση των διαδικασιών.

– Αυτό που αγνοείται είναι κατά πόσο η εποπτεία έχει δει τα αναρτημένα στα παρμπρίζ διαφημιστικά φυλλάδια που δηλώνουν: «φθηνά ασφάλιστρα», τα «φθηνότερα ασφάλιστρα», «ελάτε στο γραφείο μας όπου υπάρχουν οι ανταγωνιστικότερες τιμές» και πολλά παρόμοια δελεαστικά συνθήματα που σε περίοδο φτώχιας βρίσκουν πολλούς ενδιαφερόμενους.

– Ακόμα κανείς δε γνωρίζει ποιος ελέγχει τις εταιρείες αν και κατά πόσο αποχωρίζονται τα κορυφαία στελέχη και τους συγγενείς δίνοντας παχυλές αποζημιώσεις.

– Μάλιστα λέγεται ότι κανείς δε γνωρίζει αν «σβήνουν» και παραγωγές και αν ακυρώνουν συμβόλαια σε πράκτορες κάποιες εταιρείες.

– Κανείς δεν ελέγχει αν στα παρένθετα πρακτορεία μεταβιβάζονται χαρτοφυλάκια και πολλά άλλα.

– Και αυτά είναι φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και η σύγχρονη πραγματικότητα.

Ανησυχούν οι ασφαλιστές, διερωτώνται οι άνθρωποι της αγοράς και φυσικά σε όλα αυτά τα λόγια και τις φήμες κανείς δε μπορεί να διαχωρίσει την «λάσπη» τον «κιτρινισμό» και την «αλήθεια».

– Όσο για τους ατυχείς ασφαλισμένους, μένουν στο έλεος της ελληνικής πραγματικότητας.