Zurich UK: Μείωση κερδών και μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων το 2012

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα του 2012 για τη Zurich στη Βρετανία, καθώς η εταιρεία σημείωσε στις γενικές ασφάλειες μείωση κατά 46% και το λειτουργικό της κέρδος διαμορφώθηκε στις 85,3 εκατ. λίρες από 163,3 εκατ. λίρες το 2011.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα επίσης μειώθηκαν κατά 2% και ανήλθαν σε 1,7 δισ. λίρες. 

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα οφείλονται στις συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες της αγοράς στις προσωπικές γραμμές.

Ο κ. Steve Lewis, διευθύνων σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα θέλαμε» και υποστήριξε ότι «ήταν αποτέλεσμα μιας αναγκαίας “πειθαρχίας”, ώστε να ανταποκριθούμε στις περιστάσεις που δημιουργούν οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς». Χαρακτήρισε το 2012 ένα ιδιαίτερο έτος, στη διάρκεια του οποίου συνυπήρξαν πολλοί δυσμενείς παράγοντες, όπως το γεγονός ότι το καλοκαίρι που πέρασε στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρήθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων εκατό ετών. «Είναι επίσης πολύ σημαντικό το ότι κατεγράφη σημαντική αύξηση των μεγάλων εμπορικών ζημιών, ενώ επέδρασαν αρνητικά και οι επιβαρύνσεις από τον συνταξιοδοτικό κλάδο.

Ο κ. Lewis συνέχισε: «Ωστόσο, παρά τις μεγάλες απώλειες του 2012, τηρήσαμε τη δέσμευσή μας προς τους πελάτες
και είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε, όταν τη χρειάζονται περισσότερο». 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα καθαρά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3% το 2012 και έφτασαν στα 3,9 δισ. δολ., ενώ
το λειτουργικό κέρδος μειώθηκε κατά 4% στα 4,1 δισ. δολ. Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3% και ανήλθαν από 34.5 δισ. δολ. το 2011 σε 35.6 δισ., και το combined operating ratio βελτιώθηκε κατά 0,5%, από 98,9% το 2011 σε 98,4% το περασμένο έτος.