Insurance Manager: Η υψηλή τεχνολογία εχέγγυο για τα ασφαλιστικά γραφεία

Με δεδομένο το δυσμενές οικονομικό κλίμα της εποχής, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες δυσκολίες. Η υψηλή τεχνολογία όπως εκφράζεται μέσω των εφαρμογών πληροφορικής είναι σίγουρα ένα από σημαντικότερα εχέγγυα που μπορούν να έχουν τα σύγχρονα ασφαλιστικά γραφεία για να σταθούν με επιτυχία το 2013. 

Τους λόγους για αυτό εξηγεί ο Γιώργος Κρυπωτός, CEO του Insurance Manager:

«Ιστορικά η πληροφορική επέτρεψε την επιτάχυνση διαδικασιών που αφορούν σε όλες τις παραμέτρους της καθημερινής μας ζωής. Η εξέλιξη των υπολογιστικών συστημάτων ήταν αυτή που όχι απλά δημιούργησε νέα επαγγέλματα αλλά επέτρεψε σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες να αναπτύξουν τεράστια δυναμική. 

Η Ελλάδα -  σαν χώρα σήμερα – πασχίζει να κρατηθεί ανάμεσα στις 30 πιο εξελιγμένες χώρες στον κόσμο σε επίπεδο υποδομών, ωστόσο υπάρχει μια παραμέτρος που οι επαγγελματίες της χώρας πρέπει να προσέξουμε προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστοί εν μέσω κρίσης, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Αυτή δεν είναι άλλη από την περαιτέρω αξιοποίηση της πληροφορικής για την εξέλιξη της δουλειάς μας, την περίοδο μάλιστα που η χρήση υπολογιστικών συστημάτων γίνεται συνεχώς πιο προσιτή (ανά περίπτωση μάλιστα είναι και δωρεάν). 

Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπον μπορούν να κινηθούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και Διαμεσολαβητές προκειμένου την επόμενη διετία τουλάχιστον να έχουν εξασφαλίσει για τη δουλειά τους εκείνα τα γερά «θεμέλια»  που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν με θάρρος και ευελιξία τις δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν». 

Ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη 

«Σε ότι έχει να κάνει με την πληροφορική και την τεχνολογία οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι συχνά κάνουν 3 σημαντικά λάθη. Είτε αγνοούν τη σημασία των εφαρμογών της (όπως π.χ. τα λογισμικά διαχείρισης πρακτορείων), είτε αγοράζουν ένα πρόγραμμα αλλά το χρησιμοποιούν μόνο για λίγο καιρό, είτε τελικά αξιοποιούν μόνο ένα μέρος αυτού και συγκεκριμένες λειτουργίες του». 
 
Τι πρέπει να γίνει 

«Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πως οι τεχνολογικές εφαρμογές είναι εδώ για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και να μας οδηγήσουν σε αυτό που λέμε «βήμα παρακάτω». Μόνο όταν έχει λύσει τα προβλήματα διαχείρισης του γραφείου του ο σύγχρονος ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να εξελίξει τη δουλειά του ασχολούμενος με επιπλέον πράγματα όπως πχ. Να επενδύσει σε νέες τακτικές πωλήσεων κλπ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πασχίζει συνέχεια να λύσει καθημερινά πρακτικά ζητήματα. 

Η φετινή χρονιά αλλά και η επόμενη δεν θα συγχωρέσουν λάθη και παραλείψεις. Μόνο όσοι εκμεταλλευτούν σωστά την τεχνολογία θα καταφέρουν να σταθούν και να διατηρήσουν την επιχείρισή τους σε βιώσιμα επίπεδα. Και βέβαια, με αυτό απευθύνομαι και σε όσους χρησιμοποιούν προγράμματα αλλά αξιοποιούν μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων τους. Ας αφιερώσουν χρόνο να δουν τι μπορεί να κάνει το πρόγραμμά τους και ας συμβουλευτούν τους κατάλληλους ανθρώπους προκειμένου να εξασφαλίσουν τις γνώσεις που τους χρειάζονται. 

 Τέλος, ας οργανώσουμε στρατηγικά όλοι στο μυαλό μας την επόμενη διετία σε σχέση με πάντα με το επάγγελμά μας. Σχεδιάζοντας στρατηγική εξέλιξης της δουλειάς μας θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Η σωστή αξιοποίησης της πληροφορικής για τους ασφαλιστικούς συμβούλους είναι η βάση για τη χάραξη της σωστής στρατηγικής».