H τεχνολογία βασικό μέσο βιώσιμης ανάπτυξης για τον ασφαλιστικό χώρο

Τις προβλέψεις της για την πορεία και τις τάσεις της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς το 2013 (Global Insurance Outlook 2013) δημοσίευσε πρόσφατα η κορυφαία εταιρεία αναλυτών και συμβούλων Ernst & Young.

Στη σχετική ανάλυση αναφέρονται οι δυσκολίες που προκύπτουν για την ασφαλιστική αγορά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική εξ αιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης του αρνητικού οικονομικού κλίματος. 

Η τεχνολογία ως βασικός μοχλός για το μέλλον

Οι αναλυτές της Ernst & Young λοιπόν υπογραμμίζουν πως η τεχνολογία θα συνεχίσει και το 2013 να αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν σε βιώσιμες πρακτικές. Η έκθεση αναφέρεται σε «περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών και καλύτερη διαχείρηση των προσφερόμενων λύσεων» που θα οδηγήσουν σε αύξηση των κεφαλαίων στην αγορά.

Μάλιστα, για να μη χαθούν περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη στον ασφαλιστικό κλάδο, η σωστή χρήση τεχνολογικών εφαρμογών (με εξελιγμένες εφαρμογές διαχείρισης και δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων) μπορεί να υποστηρίξει τη συγκράτηση των εσόδων σε αποδεκτά επίπεδα, παρά τα μειωμένα πελατολόγια και τις προβλέψεις για περιορισμένους σε σχέση με άλλες χρονιές τζίρους.
 

Ματιές στο μέλλον

Παρά λοιπόν τις συγκρατημένες προοπτικές της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς για το 2013, η Ernst & Young τονίζει ότι οι επιτυχημένοι ασφαλιστές της νέας χρονιάς θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν βιώσιμα μοντέλα διαχείρισης των επιχειρήσεων τους με γνώμονα το χαμηλό κόστος λειτουργίας και τις ευέλικτες αλλά αποτελεσματικές πρακτικές.
Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση κλείνει ως εξής «Η ασφαλιστική αγορά πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική ανάταση και οι γενναίοι θα είναι αυτοί που θα αμειφθούν».
 Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα διαχείρισης ασφαλιστικού πρακτορείου Insurance Manager δίνει τις καθημερινές τεχνολογικές λύσεις που χρειάζονται οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι για να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα
Μερικά μόνο από τα σημαντικά του πλεονεκτήματα είναι:
-         Tα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει αυτόματα και μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.
-         Η δυνατότητα για αποστολή sms στους πελάτες
-         Ο εύκολος υπολογισμός φόρων πρακτορείου και ασφαλειομεσίτη
-         Ο υπολογισμός και είσπραξη προμηθειών.