Σε αναζήτηση επενδυτή ασφαλιστική με κεφαλαιακά προβλήματα

Σε αναζήτηση επενδυτή βρίσκεται ασφαλιστική εταιρεία με κεφαλαιακά προβλήματα. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν υποβάλλει προγράμματα εξυγίανσης στην ΤτΕ.

Η εταιρεία η οποία φέρεται να μην έχει σε αυτή τη φάση καταθέσει πρόγραμμα κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, καθότι βρίσκεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές προκειμένου να τη στηρίξουν κεφαλαιακά.
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του iw, ένας εκ των συνομιλητών της δεν ανήκει στην «οικογένεια» των ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται σε άλλη -ιδιαιτέρως ισχυρή- αγορά, σε κλάδο ο οποίος στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική οικονομία με το συνάλλαγμα το οποίο εισφέρει στη χώρα σε ετήσια βάση.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εταιρεία δεν αποκλείεται εφόσον οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν θετικά με κανέναν εκ των συνομιλητών της να ανοίξει κανάλι επικοινωνίας με την Εθνική Ασφαλιστική, καθότι, όπως δήλωσε και σε συνέντευξή του στο iw ο α΄ αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Ανδρέας Βασιλείου, η Εθνική προτίθεται, στο βαθμό που θα κριθεί σκόπιμο από τους μετόχους της, να «διασώσει» ασφαλιστικές με ακάλυπτες κεφαλαιακές υποχρεώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τον κ. Βασιλείου, τη… διαμεσολάβηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε ζητήσει, ατύπως, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλες περιπτώσεις. Τελευταίες πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι, σε πρόγραμμα κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης βρίσκονται τουλάχιστον τρεις ασφαλιστικές, εκ των οποίων οι δύο κατέθεσαν και ήδη εκτελούν τα προγράμματά τους από το 2012. Μάλιστα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, και οι δύο τηρούν τις… υποσχέσεις τους, αφού τα προγράμματά τους υλοποιούνται δίχως προβλήματα. Όσο για την τρίτη εταιρεία, στην οποία αναφέρθηκε προ ημερών το iw, είναι νωρίς να κρίνει κανείς δεδομένου ότι η τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ακόμη εγκρίνει το πρόγραμμά της.