Σε ιδιόκτητο κτίριο εγκαταστάθηκε το ΕΚ

Σε νέο κτίριο μετακόμισε εδώ και μερικές ημέρες το Επικουρικό Κεφάλαιο προκειμένου να περιορίσει τα κόστη λειτουργίας του μηδενίζοντας το ενοίκιο.

Ο φορέας μετακινήθηκε σε κτίριο που περιήλθε υπό την κατοχή του πριν από χρόνια και συγκεκριμένα μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Nordstern Colonia.

Σύμφωνα με στελέχη του, το Επικουρικού επεδίωξε επί μακρό χρονικό διάστημα να πουλήσει το ακίνητο ή να το νοικιάσει, δίχως ωστόσο, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, να καταλήξει θετικά.

Έτσι η διοίκησή του αποφάσισε τη μετακόμιση, έχοντας πρώτα έλθει σε συμφωνία με τον εκκαθαριστή της Nordstern Colonia ώστε το κτίριο να παραχωρηθεί προς χρήση στο Επικουρικό Κεφάλαιο.

Πλέον, το Επικουρικό εδρεύει επί των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτη και Μακρή 1 και όπως αναφέρουν στελέχη του η θέα από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου προς την Ακρόπολη είναι μοναδική.

Όσο για το οικονομικό όφελος, αυτό υπολογίζεται στα 250.000 ευρώ ετησίως, όσο δηλαδή και το ενοίκιο που κατέβαλλε το Επικουρικό για τη χρήση του προηγούμενου κτιρίου (όπισθεν του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας).

Όπως αναφέρει στο iw ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, η οικονομία στα λειτουργικά κόστη του φορέα από τη μετακίνησή του σε νέο κτίριο είναι σημαντική. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ο χώρος είναι σαφώς μικρότερος από τον προηγούμενο, επισημαίνει όμως την κατανόηση που επιδεικνύει το προσωπικό, το οποίο αναγνωρίζοντας τη δύσκολη περίοδο την οποία βιώνει η αγορά δεν διατύπωσε αντιρρήσεις.