Συνάντηση Συλλόγου Ζημιωθέντων με τον κ. Σταικούρα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα είχαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων την Παρασκευή 1/3. Ο κ. Σταικούρας έλαβε πρόσφατα εντολή από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει την διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το φλέγον ζήτημά της Ασπίς. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «δυστυχώς κι αυτός ξεκινάει όπως μας δήλωσε από το μηδέν διότι το θέμα δεν είναι  στις αρμοδιότητές του. Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι η τρόικα δεν έχει λάβει γνώση του ζητήματος. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο σκανδαλώδες γεγονός της ενεργοποίησης άρθρου το νόμου 3867 σύμφωνα με το οποίο δίνονται αποζημιώσεις μόνο για τις απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες εγκλωβισμένοι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία πρόσβαση ούτε στις ασφαλιστικές τους παροχές ούτε στα χρήματά τους. Κατατέθηκαν οι προτάσεις μας και μας δόθηκε η υπόσχεση ότι το θέμα θα μεταφερθεί στους αρμοδίους με στόχο μια σωστή διευθέτηση. 

Η συνολική αντιμετώπιση δεν μας άφησε καθόλου ικανοποιημένους και πλέον θα δραστηριοποιηθούμε σε μαζική βάση και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στην συγκέντρωσή μας στο ξενοδοχείο Τιτάνια την Τετάρτη 6/10 και ώρα 18:00, όπου και καλούμε όλους τους ζημιωθέντες να παραβρεθούν».