Διευρύνονται τα σεμινάρια του ΕΙΑΣ

Επτά νέους κύκλους σεμιναρίων δρομολογεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, μπαίνοντας στα πιο βαθιά… νερά της ασφαλιστικής αγοράς, όπως για παράδειγμα την καταπολέμηση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος, τον εσωτερικό έλεγχο των ασφαλιστικών εταιρειών ή την αποδοτικότερη δράση των agency συστημάτων.
 
Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων που διενεργεί το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, για το οποίο καθοριστική ήταν η συμβολή του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, καθώς και όλων των φορέων της ασφαλιστικής αγοράς που συνεργάσθηκαν με το ΕΙΑΣ.
 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 και ολοκληρώνεται τις 14 Μαρτίου 2013. Μέσω αυτού, συνολικά εκπαιδεύτηκαν 600 επαγγελματίες, ενώ μέχρι σήμερα οργανώθηκαν 30 τμήματα, και τρέχουν» άλλα 4 έως τις 14 Μαρτίου.
 
Όπως αναφέρει στο iw ο πρόεδρος του ΕΙΑΣ, κ. Σπύρος Λευθεριώτης, στόχος του Ινστιτούτου είναι να συνεργαστεί και με άλλα Επιμελητήρια της χώρας. Οι δύο επόμενες σεμιναριακές στάσεις θα είναι στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, ενώ για την Αθήνα δρομολογείται και νέος κύκλος, καθότι όπως διαπιστώθηκε η ζήτηση για συμμετοχή στα σεμινάρια παραμένει μεγάλη.
 
Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο τέλος Μαρτίου που πέρα από τη διαμεσολάβηση θα αφορά και στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ώστε οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση να συνδράμουν περισσότερο ενεργά στην πάταξη ανάλογων παράνομων πρακτικών. Σημειώνεται ότι για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλιστών, το Ινστιτούτο οργανώνει ανοικτό κύκλο σεμιναρίων.
 
Παράλληλα, τον Απρίλιο το ΕΙΑΣ προγραμματίζει ένα ακόμη σεμινάριο, αυτή τη φορά για τον εσωτερικό έλεγχο των ασφαλιστικών εταιρειών και τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται για την ασφαλιστική αγορά με βάση τις κανονιστικές πράξεις τις οποίες έχει εκδώσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρέπει να σημειωθεί ότι, αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που οργανώνονται ανάλογα σεμινάρια καθώς και ότι την όλη προσπάθεια υποστηρίζει το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 
Τέλος, ένα νέο σεμινάριο ενέταξε το ΕΙΑΣ στο πρόγραμμά του, που απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι θα ενδιαφέρονται να ενταχθούν στον τομέα της πραγματογνωμοσύνης. Τα σχετικά μαθήματα ήδη άρχισαν, ενώ έχει δρομολογηθεί και το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο «PDS 202». Με το σεμινάριο αυτό το ΕΙΑΣ επιχειρεί να αναδείξει ότι όσοι συμμετέχουν στις πωλήσεις μέσω agency συστημάτων πρέπει, επί της ουσίας, να λειτουργήσουν ως επιχειρηματίες, να σχεδιάζουν δράσεις, να προγραμματίζουν, να προβλέπουν και να αναλύουν τα δεδομένα και τις τάσεις της αγοράς.