Ο Mr Bean «χτύπησε» στον κλάδο αυτοκινήτου

O Mr. Bean «ξαναχτύπησε» αυτή τη φορά όμως όχι ως κινηματογραφικός αστέρας αλλά στη βρετανική ασφαλιστική βιομηχανία, προκαλώντας το μεγαλύτερο λογαριασμό επισκευής οχήματος στη χώρα που πλήρωσε ασφαλιστική εταιρεία.

Το 2011 ο 58χρονος  Rowan Atkinson σε ένα δρόμο κοντά στο Peterborough,  προσέκρουσε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά 910.000 λιρών στο όχημα του McLaren F1. Ο ηθοποιός έχασε τον έλεγχο του οχήματος καθώς το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και η σύγκρουση ήταν σφοδρή δεδομένου ότι η μηχανή του αμαξιού βρέθηκε είκοσι μέτρα μακριά από το όχημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το όχημα του ήταν ένα από τα 64 μοντέλα δρόμου που κατασκεύασε η εταιρεία σε αυτήν την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικοί της McLaren χρειάστηκαν πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρώσουν την επισκευή του αμαξιού. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο κ. Atkinson τράκαρε συλλεκτικό όχημα.

Πριν από το περιστατικό με τον Mr. Bean η μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει καταβάλλει ασφαλιστική για επισκευή αμαξιού ήταν 300.000 λίρες, ποσό που είχε πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία Aviva για ένα σπορ αυτοκίνητο Pagani Zonda σπορ το 2010.