ΑΤΕ Ασφαλιστική: Ανακεφαλαιοποίηση 185 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία για την ανακεφαλαιοποίησή της κατά 185 εκατ. ευρώ βρίσκεται η ATE Ασφαλιστική.  Βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί από το μέτοχο – την τράπεζα Πειραιώς, η κεφαλαιακή στήριξη της εταιρείας θα πρέπει να εκτελεστεί (μέσω του ΤΧΣ) το αργότερο έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ αμέσως μετά η Τράπεζα φέρεται αποφασισμένη να κινήσει τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της με την προοπτική, σύμφωνα με  πληροφορίες, το deal να κλείσει στο αμέσως προσεχές διάστημα και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία μεταβίβασης.
 
Στο μεταξύ, όπως δηλώνει στο iw ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕ Ασφαλιστική, κ. Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω η εταιρεία ανεπηρέαστη συνεχίζει την πορεία της, πετυχαίνοντας τους πρώτους δύο μήνες του 2013 σημαντική μείωση των απωλειών στην παραγωγή της, έναντι του τελευταίου τριμήνου του 1012, αλλά και τα διατήρηση της κερδοφορίας της.
 
Όπως ο ίδιος τόνισε, ενώ το 2012 η εταιρεία λόγω του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος κατέγραψε πτώση της παραγωγής της κατά διψήφιο ποσοστό στα περίπου 175 εκατ. ευρώ, φέτος οι απώλειες έχουν περιοριστεί σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ στόχος είναι έως το τέλος του έτους να γυρίσει η παραγωγή σε θετική τροχιά και να διατηρηθεί θετικό το καθαρό αποτέλεσμα. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο τα κέρδη της φετινής χρήσης να είναι αυξημένα έναντι του περυσινού 12μηνου.
 
Επεσήμανε δε ότι, η εταιρεία αναμένει οφέλη σε ότι αφορά τα έσοδά της και από την νέα επικοινωνιακή καμπάνια που ήδη τρέχει.
 
Για την κερδοφορία του 2012 τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και έτσι δεν μπορούν να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις, η εικόνα θα είναι ανάλογη ή και καλύτερη αυτής του εννεάμηνου, οπότε το αποτέλεσμα ήταν θετικό κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ.