Αποζημιώσεις σε χιλιάδες ασφαλισμένους από τη νεροποντή

Ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για μια ακόμη φορά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα και ιδιαίτερα το αστικό κέντρο. Πρωτοφανείς ζημιές προκλήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, δήμους οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα στις εταιρείες να ξεκινήσουν να χτυπούν ασταμάτητα από τους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οι οποίοι επιζητούν αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από εταιρείες με τις οποίες επικοινώνησε το iw οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αποζημιώσουν στο ακέραιο όσους έχουν μεριμνήσει για τους συγκεκριμένους κινδύνους, αποδεικνύοντας στην πράξη αφενός τη ν αξιοπιστία του κλάδου και αφετέρου τη χρησιμότητα του.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες και ανέρχονται από μερικές εκατοντάδες έως και κάποιες χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση ενώ συνολικές εκτιμήσεις θα υπάρχουν στο μέσο της επόμενης εβδομάδας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να συλλεχθούν συλλογικά στοιχεία προκειμένου να δημοσιοποιηθούν από την ΕΑΕΕ με στόχο να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι πολίτες και να μεριμνήσουν για την ασφάλιση τους από καιρικά φαινόμενα , καθώς μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ασφαλιστικό κενό στον κλάδο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από κάθε παρόμοια περίπτωση μετά από φυσικό φαινόμενο υπάρχουν κάποιοι που αποζημιώνονται και κάποιοι που δεν αποζημιώνονται εμφανίζεται μία έξαρση στη ζήτηση η οποία ωστόσο στη διαδρομή εξασθενεί.

Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν στο iw ότι θα πρέπει ο συγκεκριμένος κλάδος να αναπτυχθεί πιο οργανωμένα και να προωθηθεί συστηματικότερα και όχι ευκαιριακά όπως σήμερα.