Αύξηση κερδών το 2012 για της DAS Hellas

Το 2012 ήταν ένα δύσκολο έτος για τον κλάδο νομικής προστασίας. Οι ανακατατάξεις στην επιχειρηματική αγορά και οι μειώσεις στο ύψος των ασφαλίστρων οδήγησαν τον κύκλο των εργασιών του κλάδου σε πτώση της τάξεως του 20%.

Ο κύκλος εργασιών κινήθηκε με το μέσο όρο της  πτώσης της αγοράς αλλά παρόλα αυτά η εταιρεία πέτυχε αύξηση των κερδών της, καθώς και αύξηση σε βασικούς δείκτες, όπως το combined ratio και το ποσοστό επιτυχίας στις ζημιές. 

Η αποθεματοποίηση της εταιρείας είναι άνω του 100% κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την αυξημένη κερδοφορία απεικονίζει την υγιή κατάσταση της εταιρείας.

Η κα Ν. Σταυρογιάννη, η οποία ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2011 τη διοίκηση της εταιρείας προέβη σε πλήρη αναδιοργάνωση και επαναστόχευση της εταιρείας. Εντός του 2012 ολοκληρώθηκε η αλλαγή του οργανογράμματος και των διαδικασιών της εταιρείας, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει με τη γνωστή της ποιότητα  την αυξημένη παραγωγή που αναμένει η εταιρεία το 2013.

Σημειωτέον ότι το 60% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας έχει ανανεωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού έχει πέσει κάτω από τα 40 έτη. Αναβαθμισμένος είναι και ο ρόλος του κ.  Γ. Τάσση, ο οποίος ως Διευθυντής Πωλήσεων στην DAS Hellas, έχει συντελέσει καθοριστικά στην επαναστόχευση της εταιρείας στην αγορά.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών υπολογίζεται ότι θα προκύψει από νέες συνεργασίες και νέα  καινοτόμα προϊόντα, όπως προϊόντα νομικής προστασίας, που καλύπτουν και τον εξώδικο συμβιβασμό.