Νέος πρόεδρος της ΕΑΕΕ ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου

Επιβεβαιώνεται το άρθρο  “Ο κύβος ρίπτεται για τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ” του iw , και οι πληροφορίες για τους συσχετισμούς τις διαδικασίες ανάδειξης του προεδρείου.

Με τον τεχνοκράτη κ. Αλέξανδρο Σαρηγεωργίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife,  θα συνεχίσει την πορεία της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών καθώς αυτός αναδείχθηκε στη θέση του προέδρου από τις σημερινές εκλογές στην ΕΑΕΕ επιβεβαιώνοντας το προηγούμενο άρθρο του iw ότι του κορυφαίου θεσμικού οργάνου θα ηγηθεί στέλεχος που σχετίζεται με το σχήμα Εθνικη -Eurobank.

Παράλληλα στη θέση του Αντιπροέδρου αναδείχθηκε ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, CEO της Interamerican,  που αποτέλεσε όπως προαναγγείλαμε ρυθμιστή των εξελίξεων . Ακολούθως στη θέση του Γραμματέα αναδείχθηκε ο κ. Ιωάννης Λαπατάς, CEO της Ατλαντικής Ένωσης και στη θέση του Ταμεία ο κ. Φωκίων Μπράβος, πρόεδρος της International Life, αναδεικνύοντας τον ρυθμιστικό ρόλο του ελληνικού στοιχείου.

Στην εκτελεστική Επιτροπή μετέχουν επίσης οι κ.κ. Eric Kleignen, CEO της Axa, I. Χατζηιωσήφ, CEO της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και Δ. Ζορμπάς, CEO της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής.  

Σημειώνεται ότι δεν ετέθη δεύτερη υποψηφιότητα όπως από τις πρώτες μας πληροφορίες είχε διαφανεί. Ο κ. Σαρρηγεωργίου εξελέγη με την υποστήριξη των δώδεκα από τα 18 μέλη του ΔΣ (στη συνεδρίαση δε συμμετείχε ο κ. Α. Βασίλειου).

Στις 6 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου το νέο ΔΣ της Ένωσης, προκειμένου να επιλεγούν οι πρόεδροι των Επιτροπών, που όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος πρόκειται να συμβάλλουν καθοριστικά για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του κλάδου.