Β. Κεγκέρογλου: «Στον αέρα οι ασφαλισμένοι της EVIMA»

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να βρεθεί λύση για τους ασφαλισμένους της EVIMA που βρίσκονται στον «αέρα».  Αναλυτικά το περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης είναι το παρακάτω:
                                                                                                                                                                          
«Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρίας EVIMA, βρίσκονται στον αέρα οι περίπου 270 χιλιάδες ασφάλειες αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων.
Η εποπτεύουσα αρχή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν διατηρούσε τα απαραίτητα κεφάλαια για να είναι φερέγγυα και παρουσίαζε οικονομικά ελλείμματα χωρίς να διευκρινίζεται η δυνατότητα επιστροφής των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων στους ασφαλισμένους.
Επειδή, η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον νόμο και μάλιστα η μη τήρηση του  επισύρει μεγάλα πρόστιμα και ποινές, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίζει με κάθε εγγύηση τη φερεγγυότητα των αδειοδοτημένων ασφαλιστικών εταιρειών.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

1)    Πότε διαπιστώθηκε για πρώτη φόρα το κενό φερεγγυότητας της συγκεκριμένης εταιρίας και γιατί δεν ενημερωθήκαν οι ασφαλισμένοι και οι καταναλωτές;
2)   Τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα;»