Ασθενείς μοχλεύσεις για το νέο προεδρείο

Μέσα από διεργασίες καθώς και αναμέτρηση των εσωτερικών δυνάμεων της αγοράς θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο της ΕΑΕΕ που θα αναλάβει να κάνει πράξη τα όσα ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Κώτσαλος καθόρισε ως βασικές παραμέτρους για το άμεσο μέλλον της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν στο νέο ΔΣ, με εκπλήξεις ως προς τη σειρά εκλογής, αρχίζουν να συζητούν μεταξύ τους για το ποιος μπορεί και επιθυμεί να αναλάβει να τρέξει την ασφαλιστική αγορά. Οι πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι η επιλογή του προέδρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ακόμα και οι πρώτοι σε σταυρούς δε φέρονται ευκόλως διατεθειμένοι να αναλάβουν το  «σταυρό» που έχει να κάνει με την επικουρική είσοδο του κλάδου στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης (περίθαλψης και σύνταξης), την ανάπτυξη σε νέους τομείς ασφάλισης και την παροχή προς τους πελάτες προσιτού σε τιμή, απλού σε όρους και πλουσίου σε service ασφαλιστικού συμβολαίου.

Από τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν χτες εν θερμώ, καθώς δεν είχαν προλάβει να εμπεδωθούν τα αποτελέσματα διεφάνη ότι μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς υποστηρίζουν πως η πιθανή συνέχιση της προεδρίας του  Κώτσαλου  ίσως να είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση στην παρούσα συγκυρία της αγοράς.

Κάτι όμως που δε φαίνεται προς το παρόν να έχει ωριμάσει ως σκέψη στον απερχόμενο πρόεδρο. Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και η περιρρέουσα σκέψη πως η αλλαγή του προεδρείου μπορεί να συνδέεται και με μία αλλαγή του ρόλου της ΕΑΕΕ, κάτι που έχει από πολλούς επισημανθεί και αναλυτικά καταγραφεί  και στις δηώσεις υποψηφίων στον τύπο.
Οι συζητήσεις μεταξύ των 19 αρχίζουν από σήμερα να εξελίσσονται προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρχει μία περισσότερο κατασταλαγμένη άποψη και αυτό διότι είναι κοινό μυστικό ότι η ανάδειξη του νέου προεδρείου θα προκύψει μέσα από σύμπλευση των δυνάμεων της αγοράς και δε θα αφεθεί στην τύχη του.

Το «ρεύμα» των μικρότερων και ελληνικών εταιρειών  θεωρείται βέβαιο πως θα κινηθεί δυναμικά  προκειμένου το νέο προεδρείο να κόψει οριστικά την εμμονική μέχρι σήμερα διάκριση τους με άνισους όρους σύγκρισης και παράλληλα να υποστηρίξει τη σαφή ποιοτική εξυγίανση της αγοράς. Ωστόσο ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς  για να υπάρχει έστω και μία θολή άποψη στο τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες. Οι «πρώτοι» είναι διστακτικοί και οι επόμενοι προβληματισμένοι.