Ποιος μιλά για να σώσει την αξιοπιστία της αγοράς

– Το καζάνι της ασφαλιστικής αγοράς βράζει. Φούντωσαν και πάλι τα σενάρια περί συνέχισης ανακλήσεων αδειών διότι λέγεται ότι κάποιες εταιρείες αδικαιολογήτως συνεχίζουν να λειτουργούν.

– Μία, δύο, τρεις –εταιρείες- και πάει λέγοντας το διαχρονικό παραμύθι των καλών και κακών εταιρειών.

– Μια ιστορία ετών την οποία διακινούν –παράγοντες της αγοράς- παρασκηνιακά.

– Αν έχουν δίκιο, είναι σα να λένε ότι η εποπτεία δεν κάνει καλά τη δουλειά της και δεν τις αποκαλύπτει. Αν έχουν άδικο το κάνουν για να εξοντώσουν τον ανταγωνιστή.

– Ότι και να λέγεται ότι και να συμβαίνει, η πραγματικότητα είναι μια και μοναδική: με την ανάκλήση της άδειας της EVIMA και ενώ μιλάμε για εξυγίανση της αγοράς άρχισαν τα παρατράγουδα.

– Σπεύδουν κάποιοι να πάρουν λένε τα συμβόλαια και να  απορροφήσουν την παραγωγή. Ναι είναι αλήθεια διότι η ασφαλισμένοι της εταιρείας κάπου πρέπει να οδηγηθούν για να ξανα-ασφαλιστούν.

– Που βρίσκεται λοιπόν το πρόβλημα; Στην διαδικασία.

– Γιατί δεν διασφαλίζεται η διαδικασία, ο τρόπος, η μέθοδος; Κανείς δεν απαντά.

– Μόνο από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο γίνεται κάποιος  αγώνας ή προσπάθεια για να αναδειχθούν κάποια πράγματα. Έτσι για παράδειγμα ο κ. Χατζηθεοδοσίου που γνωρίζει τα ασφαλιστικά έχει πολλές φορές μέχρι σήμερα ανακινήσει μεγάλα ζητήματα (χθες την άγραν πελατών της EVIMA) .

– Βέβαια ο ρόλος του σταματά εκεί. Κάπου οφείλει να παρέμβει έστω και να εκδηλώσει προθέσεις η πολιτεία και οι θεσμοί.

– Επικρατεί χάος στην ασφαλιστική αγορά ή λέγονται λόγια του αέρα; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να μιλήσει για να αποτραπεί το βύθισμα της αξιοπιστίας.