Ionios Brokers: Η μεσιτική της αυτοβελτίωσης

Η Ionios Brokers δείχνει – και είναι – μια διαφορετική μεσιτική εταιρεία της ελληνικής αγοράς, αφού έχει «όγκο» εργασιών που εκτείνεται σε «ασφαλιστικές», «real estate» και «δανειακές» υπηρεσίες. Έχει όραμα για νέες επεκτάσεις και σχέδια που «τρέχουν» πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, προσφέροντας την αισιοδοξία στους ιδιοκτήτες της ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο από το παρόν. Από την αρχή της ίδρυσής της, το 2009, η Ionios «στήθηκε» και αναπτύχθηκε γρήγορα πάνω σε αυτήν την προσέγγιση λειτουργίας, με την παροχή ευρύτατων χρηματοπιστωτικών παροχών στις οποίες μπορεί να μην αναπτύχθηκε ισόρροπα (προκρίνονται οι ασφαλιστικές εργασίες), λόγω των οικονομικών συγκυριών της Ελλάδας, αλλά σαφώς υπάρχουν προοπτικές, δημιουργείται πελατολόγιο και ενισχύονται οι υποδομές. 

Καινοτομία της εταιρείας αποτελεί η ανάπτυξή της σε όλη τη χώρα μέσω του συστήματος franchise, που της πρόσφερε ταχύτατη επέκταση και αναγνωρισιμότητα στην ασφαλιστική αγορά. Το όνομά της παραπέμπει στο Ιόνιο και σωστά, καθώς αποφασίστηκε να ονομαστεί έτσι επειδή οι άνθρωποι που τη δημιούργησαν προέρχονται από τα νησιά του ομώνυμου πελάγους. Η παραγωγή της ανέρχεται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ και οι πελάτες της υπερβαίνουν τους 30 χιλ., ενώ οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα είναι φιλόδοξες, με μεγάλα ποσοστά βεβαιότητας. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μάρκος Ροντογιάννης, πιστεύει ότι η ποιότητα, η εκπαίδευση και η καλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών αποτελούν την «πεμπτουσία» της ανάπτυξης μιας εταιρείας. Σε αυτήν τη βάση κινείται και η Ionios Brokers, της οποίας το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στην αναβάθμιση της ποιότητας, τον εμπλουτισμό των γνώσεων, τη διεύρυνση των υπηρεσιών της και στο πλαίσιο αυτό: παρακολουθεί τις εργασίες της με προσοχή, από την αρχή έως και την ολοκλήρωσή τους, μεριμνά για τη σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη, βρίσκεται σε διαδικασία διαρκούς εκπαίδευσης και, βέβαια, δεν παραβλέπει το κέρδος αυτό που θα της προσφέρει το εχέγγυο για ανάπτυξη. 

Πέραν αυτών, υπάρχει και η προσωπική προσέγγιση του κου Ροντογιάννη στο θέμα που αφορά όχι απλώς την ανάπτυξη, αλλά τη σωστή ανάπτυξη. Ο κ. Ροντογιάννης πιστεύει, και αυτό το «πνεύμα» περνά στην εταιρεία, ότι η σωστή ανάπτυξη έρχεται μέσα από συστηματική δουλειά, παρακολούθηση των εργασιών, εφαρμογή των διαδικασιών και όλων αυτών των τυπικών στοιχείων που έχουν ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Πάντως, η Ιonios Brokers δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα στην αγορά, εκτιμώντας πως η αναγνώριση του υφιστάμενου ελλείμματος και η προσπάθεια αυτοβελτίωσης συνιστά παράγοντα επιτυχίας.

Στελέχη

Δεδόπουλος Γεώργιος
Γενικός διευθυντής

Νικολοπούλου Κορίνα
Υπεύθυνη εισπρακτικού τμήματος

Πανουτσοπούλου Μαριάννα
Underwriting πυρός & γενικών κλάδων

Μιχαλοπούλου Αγγελική
Διευθύντρια ανάπτυξης

Βαρδακαστάνη Ρούλα
Unit manager

Καβαρνός Πάρις
Διεύθυνση γενικών ασφαλειών

Σπαή Μαίρη
Υπεύθυνη υποστήριξης πρακτορειακού δικτύου

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Λ. Κηφισίας 32 Μαρούσι, Τ.Κ. 151 25
Τηλ.: 211 10 47 200
Fax: 210 65 26 579
e-mail: info@ioniosbrokers.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάρκος Ροντογιάννης

Πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος

Αναπτυσσόμαστε σε υγεία και σύνταξη

Με φιλόδοξα σχέδια, που αφορούν τον τριπλασιασμό των συνεργατών της στην Ελλάδα μέσα στο 2013, την επέκτασή της στο εξωτερικό με το σύστημα franchise, την είσοδό της σε τραπεζικές εργασίες και πολλά ακόμα, η Ionios Brokers δείχνει ότι επιδιώκει να παραμείνει στους πρωταγωνιστές της «επόμενης μέρας».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μάρκος Ροντογιάννης, το μέλλον της μεσιτικής εργασίας «ξεπερνά» το αυτοκίνητο και οδηγείται στις ασφαλίσεις υγείας και σύνταξης. Θεωρεί ότι σήμερα στην αγορά χρειάζεται να αναπτυχθεί ο επαγγελματισμός και να ενισχυθεί περισσότερο το θέμα της ποιότητας. Ο ίδιος παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών της εταιρείας του, ενώ έχει εφαρμόσει σύστημα καθετοποιημένης παραγωγής με απόλυτη διαφάνεια, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη των εργασιών. Εμμένει δε στο να πρωτοπορεί και μεριμνά γι’ αυτό, καθώς πιστεύει ότι στην καινοτομία και τη «νέα» πρόταση στηρίζεται η πρόοδος των εργασιών, των επαγγελματιών και των θεσμών.

iw? Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η Ionios Brokers και πώς αναπτυχθήκατε μετά την ίδρυσή της το 2009;

Μ.Ρ.: Αρχικώς δημιουργήσαμε μια εταιρεία real estate που θα έφερνε και τα ασφαλιστικά συμβόλαια. Δηλαδή σκεφθήκαμε να κάνουμε το brokers house του Λονδίνου, όπου ένας πελάτης έπαιρνε ένα σπίτι, έπαιρνε και ένα δάνειο. Έτσι, προκύπτουν και δύο ασφαλιστικά προϊόντα, οπότε αναπτυσσόμαστε στην αγορά μαζί και με τον ίδιο πελάτη. Κάναμε cross sell και up sell.

iw? Δηλαδή κάνατε ασφάλιση, δάνεια και real estate.

Μ.Ρ.: Ναι, αλλά η εταιρεία στήθηκε από τα δάνεια.

iw? Ως διαμεσολαβητής;

Μ.Ρ.: Ναι, ως διαμεσολαβητής με τις τράπεζες. Είχαμε και έχουμε ακόμα συνεργασία με όλες τις τράπεζες. Είχαμε τρομερά έσοδα από τις εκταμιεύσεις δανείων και όταν το 2008 ξέσπασε η κρίση, είχαμε έτοιμο το σχέδιο Β και μπήκαμε στη διαδικασία να επικεντρωθούμε στην ασφάλιση.

iw? Τι κερδίζει ένας πελάτης όταν έρχεται σε εσάς να πάρει το δάνειό του;

Μ.Ρ.: Ο πελάτης δεν επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ. Αντί να ψάχνει δέκα, δώδεκα τράπεζες για το καλύτερο επιτόκιο και τους καλύτερους όρους σύμβασης, του το λέμε εμείς και κερδίζει χρόνο.

iw? Χωρίς να έχετε προμήθεια;

ΜΡ: Εμείς την προμήθεια την έχουμε από την τράπεζα, όχι από τον πελάτη.

iw? Συνεχίζετε αυτήν τη δραστηριότητα;

Μ.Ρ.: Τη συνεχίζουμε.

iw? Το real estate;

Μ.Ρ.: Ναι. Είναι μια δραστηριότητα που μας αποφέρει κάποια έσοδα, τα οποία όμως έχουν μειωθεί λόγω της κρίσης της αγοράς. Ωστόσο, το συνεχίζουμε, γιατί μπορεί να δημιουργήσει cross selling και να προωθήσουμε και άλλα προϊόντα.

iw? Δηλαδή πουλάτε σπίτια;

Μ.Ρ.: Πουλάμε σπίτια. Έχουμε μια εταιρεία θυγατρική του ομίλου που λέγεται Ionios Real Estate και σε κάθε κατάστημα υπάρχει και ένας άνθρωπος του real estate και ασχολείται με αυτόν τον τομέα.

iw? Η εταιρεία σας στήθηκε το 2009;

Μ.Ρ.: Στη σημερινή μορφή που έχει.

iw? Μέσα σε τέσσερα χρόνια τι έχει καταφέρει;

Μ.Ρ.: Έχει καταφέρει να έχει τριάντα καταστήματα και 200 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα. Τριάντα καταστήματα franchise με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, και μέχρι το 2013 σκεφτόμαστε να έχουμε 60 καταστήματα.

iw? Το μέγεθός της σε απόλυτα νούμερα;

Μ.Ρ.: Η παραγωγή της αγγίζει τα 10 εκατ. περίπου σε ασφάλιστρα. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές εκταμιεύουμε περίπου 20 εκατ. ευρώ στεγαστικά δάνεια το χρόνο και κάνουμε εκατό περίπου πράξεις στο real estate.

iw? Έχετε κάποια καινοτομία που πιστεύετε ότι ως εταιρεία σας διαφοροποιεί στην αγορά;

Μ.Ρ.: Η καινοτομία μας είναι το σύστημα καθετοποιημένης παραγωγής, που στο front line είναι όλα εμφανή. Ο άνθρωπος που πουλάει, τα έχει τόσο εύκολα τα δεδομένα, που δεν χρειάζεται να μπει στη διαδικασία να ψάξει. Γίνονται οι πωλήσεις αυτοματοποιημένα. Είναι μια κάθετη μονάδα τιμολόγησης και backoffice.

iw? Πόσους πελάτες έχετε;

Μ.Ρ.: Αυτή τη στιγμή έχουμε 32.000 πελάτες.

iw? Θεωρείτε ότι είστε πετυχημένη εταιρεία;

Μ.Ρ.: Νομίζουμε ότι είμαστε καινοτόμος εταιρεία. Βραβευθήκαμε το 2010 υπό την αιγίδα και του υπουργείου ανάπτυξης για την καινοτομία franchise σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, και νομίζω ότι αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι δεν επικεντρωνόμαστε σε έναν κλάδο στην ασφάλιση ειδικά, όπου τα περισσότερα μεσιτικά γραφεία τώρα επικεντρώνονται στον κλάδο του αυτοκινήτου. Εμείς κάναμε στροφή ενάμιση χρόνο τώρα, έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στον κλάδο ζωής και τώρα θα ασχοληθούμε και με το συνταξιοδοτικό.

iw? Με ποιες εταιρείες συνεργάζεστε;

Μ.Ρ.: Με όλες.

iw? Και στην Eλλάδα και στο εξωτερικό;

Μ.Ρ.: Στο εξωτερικό με τα Lloyd’s, την Bupa, την Axa.

iw? Έχετε κάποια «συνταγή επιτυχίας» κ. Ροντογιάννη, γιατί όπως φαίνεται υπάρχει μια καλή εξέλιξη στην εταιρεία σας.

Μ.Ρ.: Πιστεύω ότι η «συνταγή» είναι ο επαγγελματισμός, η καλή εκπαίδευση και η καλή μεθόδευση στο να εφαρμόζεται στους συνεργάτες το σύστημα ανάπτυξης που έχει αποφασιστεί ότι ακολουθεί η κάθε εταιρεία. Θεωρώ ότι το σύστημα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

iw? Τους παρακολουθείτε τους συνεργάτες;

Μ.Ρ.: Τους παρακολουθούμε στενά και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

iw? Yπάρχει ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά;

Μ.Ρ.: Σκληρός και ιδιαίτερα στο corporate business, που είναι κίνδυνοι πολύ «χτυπημένοι».

iw? Εσείς γιατί μπήκατε και στην υγεία και στη σύνταξη;

Μ.Ρ.: Νομίζω ότι δεν έχει μέλλον η εταιρεία που ασχολείται μόνο με το αυτοκίνητο. Δεν το παραμελούμε το αυτοκίνητο, φέτος έχουμε αύξηση σε σχέση με πέρυσι που κυμαίνεται στο 50%, παρά τις συγκυρίες, αλλά στρεφόμαστε στο cross sell και up sell για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δομή τέτοια ώστε ο συνεργάτης μας να τοποθετηθεί σωστά και να έχει και διασπορά κινδύνου στα εισοδήματά του.

iw? Τι «παλεύει» σήμερα η μεσιτική αγορά;

Μ.Ρ.: Να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τελικού καταναλωτή ότι θα αγοράσει το καλύτερο προϊόν.

iw? Και η Ionios για τι «παλεύει»;

Μ.Ρ.: Για να λειτουργούμε πάντα για λογαριασμό του πελάτη και όχι για κάποια τράπεζα ή για έναν Οργανισμό. Λειτουργούμε πάντα για λογαριασμό του πελάτη.

iw? Σκέφτεστε κάτι για επέκταση;

Μ.Ρ.: Ναι.

iw? Δηλαδή;

Μ.Ρ.: Ο στόχος μας είναι να μπούμε στη διαδικασία να μεγαλώσουμε στην Ελλάδα και αν αυτό επιταχυνθεί γρήγορα, σκεφτόμαστε να μπούμε στην αγορά των Βαλκανίων.

iw? Να κάνετε τι;

Μ.Ρ.: Θυγατρική με το ίδιο σύστημα, franchise.

iw? Άλλες σκέψεις ανάπτυξης έχετε;

Μ.Ρ.: Σκεφτόμαστε να βάλουμε στα καταστήματά μας και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η μεταφορά χρημάτων, το banking. Δηλαδή να υπάρχει σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα ένα financial center. Ο πελάτης να μπορεί να πάρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται σε ό,τι έχει να κάνει με banking, real estate και ασφαλιστικά προϊόντα.

iw? Στην καρδιά της Ionios Brokers πόσα άτομα δουλεύουν; Πόσο είναι το διοικητικό προσωπικό δηλαδή;

Μ.Ρ.: Είκοσι τρία άτομα.

iw? Σκοπός σας είναι το κέρδος;

Μ.Ρ.: Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε κάτι καλό στην ελληνική αγορά, κάτι πρωτοποριακό, να αναπτύξουμε αυτά τα μεγέθη. Σκοπός μας είναι βέβαια και το κέρδος, για να μπορούμε να ζήσουμε και να αναπτυχθούμε στην υπόλοιπη αγορά.

iw? Οι σχέσεις σας με τις ασφαλιστικές εταιρείες πώς είναι;

Μ.Ρ.: Πιστεύω πάρα πολύ καλές. Οι ασφαλιστικές εταιρείες στάθηκαν δίπλα μας όταν πάθαμε κάποιες ζημιές με την Ασπίδα και τις ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτήν την αντιμετώπιση.

iw? Εσείς πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστα τα προϊόντα που πωλούνται σήμερα από την ασφαλιστική αγορά;

Μ.Ρ.: Ναι είναι αξιόπιστα, αρκεί να μάθει και ο έλληνας καταναλωτής ότι κάθε συμβόλαιο έχει και κάποιους όρους. Σε όλα τα συμβόλαια, ακόμα και ένα σπίτι να αγοράσει κανείς, υπάρχει μια συμβολαιογραφική πράξη. Πρέπει να ξέρουν ότι τα πάντα έχουν όρους.

iw? Είναι καθαροί οι όροι;

Μ.Ρ.: Ανάλογα το πώς τους ερμηνεύει ο καθένας. Νομίζω ότι, σε γενικές γραμμές, είναι ξεκάθαροι και διαυγέστατοι. Αρκεί να γνωρίζει και ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος να τους εξηγήσει πώς λειτουργούν.

iw? Η μεσιτική αγορά λειτουργεί καλά;

Μ.Ρ.: Στο ασφαλιστικό κομμάτι, νομίζω ότι, σε γενικές γραμμές, λειτουργεί καλά.

iw? Τι κακό βρίσκετε στην ασφαλιστική και τη μεσιτική αγορά;

Μ.Ρ.: Τα κακά συστήματα πληροφόρησης και τον ανταγωνισμό που επικρατεί κάποιες φορές στρεβλά.

iw? Οι επαγγελματίες είναι καλοί;

Μ.Ρ.: Όχι. Τους λείπει η εκπαίδευση, η ιδεολογία, δηλαδή η ασφαλιστική αντίληψη και νομίζω και το corporate profile.

iw? Ποιος θα του το δώσει αυτό;

Μ.Ρ.: Οι εταιρείες. 

iw? Άρα υπάρχει έλλειμμα.

Μ.Ρ.: Νομίζω ναι.

iw? Σκέφτεστε να μπείτε στην εκπαίδευση;

Μ.Ρ.: Δίνουμε βαρύτητα. Λειτουργεί η Ionios Academy. Είναι ένα κομμάτι της Ionios Brokers ανεπτυγμένο σε τέτοιο βαθμό, που προσφέρει τρομερά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δίνουμε καθημερινή εκπαίδευση στον συνεργάτη μας, καθημερινή πρακτική στις πωλήσεις και σίγουρα του δίνουμε μια πλατύτερη εκπαίδευση για να μπορεί να πουλάει συγκεκριμένα πράγματα που αναπτύσσουμε.

iw? Οι φιλοδοξίες σας για την εταιρεία σας ποιες είναι;

Μ.Ρ.: Να έχουμε μέχρι το 2017 δημιουργήσει 250 καταστήματα στην Ελλάδα.

iw? Και από άποψη ποιότητας;

Μ.Ρ.: Η ποιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποσότητα και γενικότερα με όλο αυτό το πράγμα.