GFD: Η μοναδική ελληνική αεροπορική εταιρεία μεταφοράς ασθενών

Διευρύνει το στόλο των αεροσκαφών της και  ενισχύσει τη δυναμικότητά της προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται η  Greek Flying Doctors που παραμένει η πρώτη και μοναδική αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία εξειδικεύεται στην επείγουσα εναέρια μεταφορά ασθενών. 

Στόχος της εταιρείας είναι να ανέρχεται όλο και ψηλότερα στον τομέα εξυπηρέτησης των πελατών της , κάτι που το επιτυγχάνει μεταξύ άλλων και με το να διασφαλίζει την πρόσβασή της σε κάθε περιοχή της Ελλάδας μέσω της ποικιλίας των ιδιόκτητων μέσων μεταφοράς που διαθέτει. Αυτό ήταν και παραμένει κεντρικό μέλημα της διοίκησης της εταιρείας δεδομένης της ιδιομορφίας της χώρας μας (πλήθος νησιωτικών περιοχών) όπου υπάρχει ανάγκη ευελιξίας για να επιτευχθεί άμεση πρόσβαση.   Ο συνεχώς αναπτυσσόμενος στόλος της η Greek Flying Doctors επιτρέπει πλέον την επέκταση των επιχειρήσεων της εταιρείας και στο H ναυαρχίδα του στόλου των Greek Flying Doctors, το τζετ το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις σε Ευρώπη, Ρωσία και Μέση Ανατολήεξωτερικό, πραγματοποιώντας αεροδιακομιδές από και προς την Ευρώπη, την Ρωσία, την Μέση Ανατολή και την Αφρική. 

Καταφανής απόδειξη της δυναμικότητας του έργου των Greek Flying Doctors είναι η δραστηριότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Λιβύης. Ήταν από τις πρώτες εταιρείες, οι οποίες έσπευσαν να αναλάβουν το δύσκολο έργο της μεταφοράς των Λίβυων τραυματιών σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των Greek Flying Doctors αντικατοπτρίζεται από την χρόνια συνεργασία στον τομέα της επείγουσας αερομεταφοράς με την Αμερικανική Πρεσβεία, το Υπουργείο Υγείας Κύπρου, την Ιταλική Πρεσβεία καθώς και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Ίδρυμα, για το οποίο έχει μεταφέρει μοσχεύματα. 

Ο στόλος αεροσκαφών
Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας με νέες συνεργασίες ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες προσφέρουν την κάλυψη της επείγουσας αερομεταφοράς τόσο στα συμβόλαια ζωής όσο και στα συμβόλαια αυτοκινήτου, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη επέκτασης του στόλου της Greek Flying Doctors, ο οποίος αποτελείται πλέον από τέσσερα (4) ιδιόκτητα αεροσκάφη:
• Ένα Cessna Citation 550 IIS, SX-FDA
• Ένα Piper Cheyenne II, SX-FDC
• Ένα Beechcraft Baron 58, SX-API.

Νέο απόκτημα της εταιρείας αποτελεί το αεροσκάφος τύπου Piper Navajo 31P, με registration number SX-FDE, το οποίο έχει ενταχθεί ήδη στο Air Operator Certificate (AOC) της εταιρείας και αναμένεται να αρχίσει να πραγματοποιεί αεροδιακομιδές από την 1η Μαρτίου 2013.

Ο υγειονομικός εξοπλισμός της εταιρείας ανανεώνεται ανά διετία με ό,τι νεότερο υπάρχει στην παγκόσμια αγορά, με πιστοποίηση κατά JAR 145 από την αμερικανική FAA ή από την ευρωπαϊκή EASA και είναι εγκεκριμένος να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε πτητικό μέσο. 

Το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, που αποτελείται από μια πολύ έμπειρη ομάδα χειριστών, προερχόμενους από την Πολεμική Αεροπορία και την Ολυμπιακή, μηχανικών αεροσκαφών, ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και ένα πολυάριθμο πλήθος στελεχών εξυπηρέτησης και υποστήριξης όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Κανέλλη αλλά και του Δημήτρη Κανέλλη, ο οποίος αποτελεί τον πυρήνα συντονισμού και υποστήριξης κάθε περιστατικού, αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας και της συνεχούς ανάπτυξης της Greek Flying Doctors. Κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται με φροντίδα και με γνώμονα την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά του ασθενούς δίνοντας στη λέξη «βοήθεια» τη ζεστή και την ανθρώπινη αντιμετώπιση μεταξύ του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας του.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η Greek Flying Doctors αποτελεί τον κύριο και μοναδικό συνεργάτη στον τομέα των επειγουσών αερομεταφορών των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της Ελλάδας. 

Το 2013 η εταιρεία επεκτείνει το αεροπορικό της έργο και στον χώρο των VIP υπηρεσιών και εντάσσει στον στόλο της ένα ακόμη αεροσκάφος τύπου Embraer Legasy 135 για την επέκταση των επιβατικών πτήσεων, εκτελώντας δρομολόγια και στις πέντε ηπείρους.   Βέβαια, τα σχέδιά της είναι πολλά, αλλά επίσης και η βεβαιότητα των ανθρώπων της για την επίτευξή τους μεγάλη. Σταδιακά όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Κανέλης η εταιρεία θα δώσει μια διαφορετική υπεραξία στις αεροδιακομιδές αλλά και τον τομέα της μεταφοράς VIP.