«Τείχος» προβλημάτων για τη νέα διοίκηση της ΕΑΕΕ

Άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε πέντε κρίσιμα για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης ζητήματα, θα κληθεί να δώσει η νέα διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που θα αναδειχθεί κατά τις αρχαιρεσίες της σημερινής γενικής συνέλευσης του κλάδου.
 
Η άσκηση ενός πιο ενεργητικού ρόλου στη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων,  η σύσφιγξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, η πλήρης εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, η επαναφορά των φορολογικών κινήτρων και η επιστροφή του κλάδου σε ρυθμούς ανάπτυξης, πρόκειται να απασχολήσουν κατά την προσεχή διετία το νέο 19μελές διοικητικό συμβούλιο του φορέα.
 
Οι επόμενοι 24 μήνες ίσως να αποδειχθούν οι κρισιμότεροι στην ιστορία της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση ότι η χώρα θα εξέλθει της ύφεσης το 2014, και το γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη «στροφή» της οικονομίας προς την ανάπτυξη, καθιστούν το έργο της νέας διοίκησης περισσότερο σημαντικό από κάθε άλλη φορά.
 
Ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα στελέχη της αγοράς, και κυρίως οι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ, επέλεξαν, φέτος, να μην σηκώσουν τους προεκλογικούς τους τόνους, αλλά να προσέλθουν στις κάλπες «σιωπηλοί» – τουλάχιστον οι περισσότεροι.
 
Εξάλλου, οι υποψήφιοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα εκλεγούν δεδομένου ότι από ένα σύνολό 21 ενδιαφερομένων, θέσεις στο Δ.Σ. θα λάβουν οι 19.
 
Η κρισιμότερη «μάχη» μάλλον θα δοθεί για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, οπότε η αγορά θα αποφασίσει βάσει ποιων κριτηρίων θα επιλέξει το νέο ηγέτη της, και άρα τη στρατηγική της.
 
Υπενθυμίζεται ότι συμμετοχή στο νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. διεκδικούν οι: Παναγιώτης Βαγιακάκος, Ανδρέας Βασιλείου, Παναγιώτης Δημητρίου, Γεώργιος Ζάχος, Gιuzeppe Zorgno, Δημήτριος Ζορμπάς, Luis Miguel Gomez, Αναστάσιος Κασκαρέλης, Eric Kleijnen, Θεόδωρος Κοκκάλας, Γεώργιος Κώτσαλος, Ιωάννης Λαπατάς, Δημήτρης Μαζαράκης, Νίκος Μακρόπουλος, Φωκίων Μπράβος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Πέτρος Παπανικολάου, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Σούζαν Χαρδούβελη, Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, Bertrand Woirhaye.
 
Στο μεταξύ, η Ένωση με την ευκαιρία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής της διοργανώνει, σήμερα, ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ιδιωτική Ασφάλιση, ένας δρόμος προς την αξιοπρέπεια και την ευημερία»,  που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»).
 
Όπως επισημαίνει η Ένωση, «η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις διεξόδους που μπορεί να δώσει η Ιδιωτική Ασφάλιση στα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία» ενώ προσθέτει ότι «ο  θετικός, σταθεροποιητικός ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης αναδεικνύεται ακόμα πιο καίριος στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η χώρα, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία. Η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες ως αποτέλεσμα της χρηματοοικονομικής κρίσης και να βοηθήσει στο να κερδίσει η χώρα το κρίσιμο στοίχημα της ανάπτυξης».
 
Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης εκδήλωσης θα τοποθετηθούν ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Μέργος, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, Βουλευτής, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Σπύρος Ζάρκος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζα της Ελλάδος, Τάσος Γιαννίτσης, τ. Υπουργός,  Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Γιώργος Κώτσαλος, Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.