Axa UK: Η κρίση μειώνει τη χρήση του αυτοκινήτου

Αν οι δαπάνες που σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκινήτου όπως η τιμή των καυσίμων και τα τέλη κυκλοφορίας συνεχίζουν να αυξάνονται, τότε τα 2/5 των Βρετανών θα χρησιμοποιήσουν λιγότερο τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του νέου έτους. Αυτό αναφέρει η έρευνα AXA Insurance Motoring Census για τον κλάδο αυτοκινήτου που έγινε για την Axa UK

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, το 1/3 των οδηγών απολαμβάνει τώρα λιγότερο την οδήγηση από ό,τι ένα χρόνο πριν και το 62% αναφέρει ότι η απόλαυση της οδήγησης έχει μειωθεί λόγω του κόστους που συνεπάγεται η χρήση του οχήματος. Λιγότερο απολαμβάνουν την οδήγηση οι οδηγοί της βόρειας Ιρλανδίας (42%), της βορειοδυτικής Αγγλίας (39%) και της Σκωτίας (35%).

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 2.000 οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε ποσοστό 23% δηλώνουν ότι ήδη με δυσκολία αντεπεξέρχονται στα έξοδα του αυτοκινήτου, ενώ το 69% χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα υψηλό το κόστος των καυσίμων και το 57% λένε ότι είναι απογοητευμένοι από το κόστος του φόρου των καυσίμων.
Η κρίση και αύξηση των δαπανών για τη συντήρηση και τη χρήση του αυτοκινήτου οδηγεί επίσης το 19% των Βρετανών στο να μην κάνουν ένα μακρινό ταξίδι και το 18% στο να επισκέπτεται λιγότερο από ό,τι πριν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

Τι λέει το αυτοκίνητό σου για σένα

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε και πώς χαρακτηρίζουν οι χρήστες του δρόμου τους οδηγούς βλέποντας τη μάρκα του αυτοκινήτου τους. Έτσι το 45% πιστεύει ότι οι ιδιοκτήτες BMW είναι αλαζόνες, ενώ το ίδιο πιστεύει το 39% γι’ αυτούς που οδηγούν Range Rover και Ferrari. Ως καλοί οδηγοί χαρακτηρίζονται οι ιδιοκτήτες Volvo σε ποσοστό 42%, Volkswagen σε ποσοστό 42% και Honda σε ποσοστό 41%.