Δ. Ζόρμπας: Το Επικουρικό θα καλύψει τους πελάτες της Evima

Το Επικουρικό Κεφάλαιο επιτελώντας το ρόλο του  θα καλύψει τους καταναλωτές που ήταν ασφαλισμένοι στην EVIMA αναφέρει στο ΙW ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Ζορμπάς, τονίζοντας ότι θα εφαρμοστούν  όλα όσα ορίζονται από τις διατάξεις και επιβάλλονται από την νομοθεσία.  

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για το Ε.Κ η ανάκληση και αυτής της περίπτωσης ασφαλιστικής εταιρείες θα αντιμετωπιστεί κατά τις εκτιμήσεις των αρμοδίων και θα ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες που σίγουρα δεν είναι μικρές αλλά ούτε και απροσπέλαστες για το Επικουρικό. 

Ειδικότερα όσον για τις ζημιές που έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα –δηλαδή πριν την ανάκληση της αδείας- της εταιρείας, και για τις ασφαλιστικές  επιχειρήσεις μέλη του ΣΑΠ μπορούν οι καταναλωτές να απευθύνονται  στις εταιρείες τους για να αποζημιωθούν.
Όσον αφορά τους ασφαλισμένους της εταιρείας που σήμερα βρίσκονται εκτεθειμένοι και έχουν πληρώσει ασφάλιστρα αυτοί θα καλύπτονται για ένα μήνα από το Επικουρικό όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

Βέβαια ανοικτό κατά τις πληροφορίες παραμένει ένα σημαντικό θέμα που αφορά περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων για τα οποία  η ΤτΕ αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας.  Κατά τις πληροφορίες για τον έλεγχο ενδέχεται να χρειαστεί και η συνεργασία άλλων αρχών ή και της δικαιοσύνης προκειμένου να αξιολογηθούν κάποια ευρήματα που προβληματίζουν τους αρμοδίους.