Νέος Αντιπρόεδρος στην Insurance Europe ο Torbjorn Magnusson

Ο Πρόεδρος και CEO της σουηδικής If P&C Insurance, κ. Torbjorn Magnusson, εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου της Insurance Europe, στην οποία και θα παραμείνει μέχρι το 2016.

Καλωσορίζοντας την εκλογή του, ο Πρόεδρος της Insurance Europe, κ. Sergio Balbinot, δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος που θα συνεργαστεί  με κάποιον του διαμετρήματος του T. Magnusson και που θα τον αντιπροσωπεύει στην ευρωπαική ασφαλιστική αγορά και πρόσθεσε πως «η γενική  διευθύντρια, κα Michaela Koller, και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Torbjorn πάνω στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μας σήμερα».

Ο κ. Magnusson δήλωσε πως «είναι χαρά και τιμή μου που εκλέχθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου. Ο πιο σημαντικός στόχος για μένα είναι να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες δραστηριοποίησης στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο».

Ο κ. Τ. Magnusson, Σουηδός στην καταγωγή, ξεκίνησε την καριέρα του στην ασφαλιστική βιομηχανία ως αναλογιστής στη Skandia International. Στην 23χρονη διαδρομή του στην ασφαλιστική αγορά έχει επίσης εργαστεί  ως αναλογιστής και επικεφαλής αναλογιστής στη Mercantile & General Re στο Λονδίνο. Εντάχθηκε στην If P&C Insurance το 1999 ως επικεφαλής των εμπορικών προϊόντων, πριν γίνει επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 2002.

Είναι επίσης μέλος του ΔΣ της Insurance Europe από τον Ιούνιο του 2010, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Insurance Sweden, της  σουηδικής ομοσπονδίας ασφάλισης και του Συνδέσμου των Σουηδών Εργοδοτών Ασφάλισης, όπου και προήδρευσε  το διάστημα 2006 – 2009.