Με «έξυπνα» ασφάλιστρα οχημάτων η Εθνική

Σε κινήσεις αποκλιμάκωσης  των ασφαλίστρων στα οχήματα προχωρεί η Εθνική Ασφαλιστική εγκαινιάζοντας  μια νέα παραμετρική εφαρμογή τιμολόγησης  μέσω της οποίας αναμένεται σε μειωθούν τα ασφάλιστρα και σε κάποιες περιπτώσεις συμβολαίων η μείωση αυτή να φθάσει μεταξύ 40%-50%. Επικουρικά στην προσπάθεια αναδόμησης των σχέσεων της με την αγορά και την προσέλκυση πελατών η εταιρείας  ρίχνει στο ελάχιστο και τους χρόνους διεκπεραίωσης των αποζημιώσεων  κάνοντας μια νέα αρχή στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw η εταιρεία από την 1η Μαρτίου βάζει σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης των στοιχείων  που θα δίνουν με προσέγγιση  ακριβή το οδηγικό προφίλ του κάθε πελάτη οπότε και βάσει αυτού θα  διαμορφώνουν ένα απολύτως προσωπικό κατά περίπτωση ασφάλιστρο. 

Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα σήμερα βρίσκεται σε στάδιο δόμησης  από ειδική ομάδα στελεχών της εταιρείας όπου σε συνεργασία με τους αναλογιστές καταχωρούν δεδομένα στην ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Κατά τις πληροφορίες το σύστημα της Εθνικής  προσμετρά  και με την σημασία που έχει κατά περίπτωση  περισσότερες από 15 παραμέτρους μεταξύ των οποίων είναι: τα χαρακτηριστικά του οδηγού (ηλικία, επάγγελμα, διαμονή κ.α.), η ηλικία του οχήματος,  η μάρκα του, η ισχύς του (όχι οι φορολογήσιμοι ίπποι), οι ζημιές που έχουν προκληθεί από αυτοκίνητο και οδηγό, η περιοχή που κυκλοφορεί το όχημα και πολλά ακόμα. 

Το νέο σύστημα  προσωπικής τιμολόγησης  θα εφαρμοστεί σε κάθε συμβόλαιο που λήγει από την 1η Μαρτίου και ύστερα. Αυτό κατά τις εκτιμήσεις θα φέρει σημαντικές αλλαγές στα ασφάλιστρα των συμβολαίων των πελατών της  και συγκεκριμένα :  μειώσεις των ασφαλίστρων στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οχήματα που μπορεί να υπερβεί και το 40%  και αύξηση οριακή σε  μηχανές και φορτηγά.  Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία  αναδιαρθρώνει το χαρτοφυλάκιό της αφού γίνεται ανταγωνιστική στα οχήματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο και αποτελούν φιλέτο για τις εταιρείες. Για τα «προσωπικά» συμβόλαια οχημάτων θα ενημερωθούν και οι συνεργάτες της εταιρείας προκειμένου να τα προωθούν μέσω μιας απλής ηλεκτρονικής εφαρμογής.  Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να γίνει ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργατών προκειμένου να συμβάλουν  στον στόχο της διοίκησης  να ανακτηθεί ο στόλος των οχημάτων που η εταιρεία έχανε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών  καθώς δεν είχε ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και υπολειπόταν έναντι του ανταγωνισμού και σε κινήσεις πρόσκτησης πελατών.  

Επικουρικά η  προσπάθεια αυτή  θα υποστηριχθεί  και από αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί για τις αποζημιώσεις που η Εθνική καταβάλλει είτε άμεσα είτε μέσω συστήματος φιλικού διακανονισμού ώστε να ελαχιστοποιηθεί  ο χρόνος των διαδικαστικών στο ελάχιστο και να αποζημιώνονται άμεσα οι ασφαλισμένοι.  

Επισημαίνεται ότι η Εθνική έχει φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξή της το 2013 καθώς έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής της κατά 20% , ποσοστό που οι αρμόδιοι θεωρούν ότι μπορεί να επιτευχθεί και το στηρίζουν στα καλά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Κατά τις πληροφορίες το 2012 η εταιρεία έχει να επιδείξει αποτελέσματα ρεκόρ καθώς τα κέρδη της διαμορφώθηκαν κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη μείωση των γενικών δαπανών, σε κινήσεις περιορισμού του λειτουργικού κόστους, την διατήρηση της υγιούς παραγωγής και την ανάπτυξη σε καινούργιες ασφαλιστικές δραστηριότητες.