Θετικός απολογισμός το 2012 για την Ergo Ελλάδος

Στο ξενοδοχείο Hilton  παρουσία εκατοντάδων συνεργαζόμενων διαμεσολαβητών έκοψε η Ergo Ασφαλιστική τη βασιλόπιτα του 2013 την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε το 2012 έκλεισε για την εταιρεία με αύξηση του μεριδίου αγοράς, καθώς και με σημαντική κερδοφορία, κάτι που αποτελεί και πρωτεύοντα στόχο της διοίκησης και της μητρικής εταιρείας.

Ο κ. Στάθης Τσαούσης, εμπορικός διευθυντής, καλωσόρισε τους συνεργάτες της εταιρείας και τους διαβεβαίωσε για τη στήριξη των προσπαθειών τους. Επίσης παρουσίασε το νέο τηλεοπτικό διαφημιστικό σπότ της εταιρείας, που ενημερώνει το κοινό για την προσφερόμενη έκπτωση 15% στην ασφάλιση αυτοκινήτου σε περίπτωση αγοράς και ασφάλισης κατοικίας ταυτόχρονα.

Ο κ. Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, ο οποίος έχει πλέον την ευθύνη της καθημερινής διοίκησης της Ergo Ελλάδος, παρουσίασε την πρόοδο των ενεργειών εκσυγχρονισμού της εταιρείας, όπως παραδείγματος χάρη είναι το νέο εταιρικό website, το οποίο επιταχύνει και διευκολύνει την επικοινωνία της εταιρείας με το δίκτυο της.

Τέλος, ο κ. Θ. Κοκκάλας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της εταιρείας για τις άκαμπτες προσπάθειες τους για την προώθηση των προϊόντων της εταιρείας στη δύσκολη αυτή συγκυρία.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Θ. Κοκκάλας βρίσκεται 1-2 μέρες την εβδομάδα στην Αθήνα και 3-4 μέρες στην Τουρκία έχοντας αναλάβει τη διοίκηση της Ergo Τουρκίας, εταιρεία η οποία το 2011 είχε 380 εκατ. ευρώ τζίρο με ζημιές 80 εκατ. ευρώ και προσωπικό άνω των 800 ατόμων, την ώρα που η Ergo Ελλάδος με κύκλο εργασιών λίγο μικρότερο από 150 εκατ. ευρώ είχε κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ και 170 άτομα προσωπικό. Επισημαίνεται ότι η Ergo Ελλάδος δεν υπέστη πιέσεις από το PSI λόγω της στήριξης μέσω κεφαλαίων από τη μητρική της εταιρεία  δεν αναγκάστηκε να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου το 2012.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Andreas Kleiner, εξέφρασε στο iw την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης της μητρικής εταιρείας στο πρόσωπο του κ. Θ. Κοκκάλα και ότι είναι σίγουρος πως πολύ σύντομα η Ergo Τουρκίας θα αναδιαρθρωθεί και θα γίνει κερδοφόρος όπως και η Ergo Ελλάδος. Στην ομιλία του προς τους συνεργάτες αναφέρθηκε και αυτός στην επιτυχημένη πορεία της Ergo Ελλάδος ανανεώνοντας την υποστήριξη του μητρικού ομίλου στο προσωπικό και το δίκτυο της εταιρείας.