H Generali τιμά και ανταμείβει τους συνεργάτες της

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η Generali υποδέχτηκε το δίκτυο των συνεργαζομένων με αυτή ανεξάρτητων διαμεσολαβητών για την κοπή της πίτας του 2013, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Για άλλη μία φορά το τμήμα marketing της εταιρείας (Μαρία Λαμπροπούλου και Γιάννης Κιτριλάκης) είχε ετοιμάσει μία υψηλού επιπέδου εκδήλωση για τους καλεσμένους. Από την πρόσκληση μέχρι και το δώρο που παρέλαβαν οι προσκεκλημένοι στην έξοδο ήταν όλα προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, εικόνα που αντικατοπτρίζεται και στις υπηρεσίες της Generali γενικότερα.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Πάνος Δημητρίου, διευθύνων  σύμβουλος της Generali, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πορεία της εταιρείας το 2012 ήταν επιτυχημένη και η παραγωγή σημείωσε πτώση μόνο 3,8% σε σχέση με το -10,7% της ασφαλιστικής αγοράς. 

Ο ισολογισμός της εταιρείας έκλεισε με σημαντική κερδοφορία και ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται ότι η εταιρεία πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο τη θωρακίζει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο κ. Π. Δημητρίου ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη πτώση της αγοράς. Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2012 η παραγωγή του κλάδου ζωής ξεκίνησε με θετικό πρόσημο και πως ο αριθμός ανόδου μειώθηκε στη διάρκεια της χρονιάς και κατέληξε με πτώση παραγωγής 9,4% στο τελευταίο τρίμηνο. Στη φιλοσοφία του κ. Δημητρίου εντάσσεται το ότι τα 2/3 ενός αποτελέσματος αφορούν στην ευθύνη του καθενός και πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να επωμίζεται τις ευθύνες του.

Το 2012 η Generali αντάμειψε τους συνεργάτες της με πλουσιοπάροχα ταξίδια για την επίτευξη των στόχων πωλήσεων, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και το 2013 με το ταξίδι στη Ρωσία.
Το 2013 η εταιρεία εγκαινίασε νέα, πιο επιθετική πολιτική  στον κλάδο του αυτοκινήτου, εισήλθε στα προγράμματα υγείας με καινοτόμα προϊόντα διαφορετικής φιλοσοφίας και θα επενδύσει περαιτέρω στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των διαμεσολαβούντων.

Η νέα ηγετική ομάδα που αποτελείται εκτός από τον κ. Δημητρίου και από τους κ.κ. Μαρία Καρά, Νίκο Σακελαρίου (υπεύθυνο πωλήσεων), Τάκη Βασιλόπουλο (υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών) και Ηλία Ρήγα (οικονομικό διευθυντή), δεσμεύτηκαν ότι η Generali θα συνεχίσει να στηρίζεται και να στηρίζει το κανάλι των διαμεσολαβούντων σε αντίθεση με άλλες εταιρείες οι οποίες επενδύουν περισσότερο στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου και τραπεζών.