Συνάντηση στελεχών της ΕΑΕΕ με τον Σπ. Ζάρκο

Συνάντηση με το νέο διευθυντή της Διεύθυνσης Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφαλιστικής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Σπύρο Ζάρκο, είχε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
 
Στελέχη της ΕΑΕΕ συναντήθηκαν με τον κ. Σπύρο Ζάρκο, στα γραφεία της Τ.τ.Ε. και συνομίλησαν μαζί του για μια σειρά από θέματα που αφορούν στον κλάδο, δίνοντας κατά κύριο λόγο έμφαση στο ζήτημα της εξυγίανσης της αγοράς και της προετοιμασίας της για την εφαρμογή του Solvency II, καθώς και στην άσκηση ενός περισσότερο ενεργητικού και ουσιαστικού ρόλου στην οικονομία και την κοινωνία με την έξοδο της χώρας από την ύφεση.
 
Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι, ο κ. Ζάρκος υπογράμμισε ότι στις προθέσεις του είναι να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η ασφαλιστική αγορά να ενισχυθεί κεφαλαιακά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και να πορευθεί υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας. Ο ίδιος ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς ακριβώς θα κινηθεί προκειμένου η Εποπτική Αρχή να επιτύχει τους στόχους της, άφησε όμως να εννοηθεί ότι η Τ.τ.Ε. θα επιμείνει στην πολιτική των ουσιαστικών παρεμβάσεων που σε κάθε περίπτωση θα στοχεύουν στην εξυγίανση της κλάδου.
 
Σημειώνεται ότι της συνάντησης που είχε με τον κ. Ζάρκο, η Ένωση είχε αποστείλει υπόμνημά της με όλες τις εκκρεμότητες της αγοράς, επισημαίνοντας ζητήματα στα οποία η Τ.τ.Ε. θα μπορούσε να παρέμβει δίνοντας λύσεις ουσίας, αλλά και ανοίγοντας προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης για την αγορά.