ΣΕΣΑΕ: Βραβεύσεις μεταπτυχιακών φοιτητών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (Σ.Ε.Σ.Α.Ε.) παρουσία μεγάλου αριθμού των Μελών του.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ειδική εκδήλωση κατά την οποία ο Σ.Ε.Σ.Α.Ε., με στόχο την ανάδειξη πανεπιστημιακών μελετών που έχουν άμεση σχέση με την ασφαλιστική αγορά, βράβευσε τρεις διπλωματικές εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε με βασικά κριτήρια τη βαθμολογία τους και την αξία της πρακτικής εφαρμογής τους στη λειτουργία της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείτο από τον κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο, Καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, τον κ. Δούκα Παλαιολόγο, Μέλος του Συνδέσμου και την κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ε.Α.Ε.Ε., ενώ το συντονισμό της όλης προσπάθειας είχε αναλάβει ο κ. Τάσσος Παγώνης, Γενικός Γραμματέας του Οι κ.κ. Τ. Παγώνης, Μ. Αντωνάκη, Μ. Νεκτάριος και Ε. Μοάτσοςαπερχομένου Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Οι φοιτητές που βραβεύθηκαν είναι:

1. Βασιλική Γρηγοριάδου για τη διατριβή της με τίτλο «Ανθεκτικοί εκτιμητές της μεθόδου Chain Ladder»

2. Πέτρος Βαμβακάρης για τη διατριβή του με τίτλο «Στατιστικά μοντέλα μέτρησης πιστωτικών κινδύνων»

3. Κωνσταντίνος Τρούσας για τη διατριβή του με τίτλο «Τιμολόγηση και Αντιστάθμιση Κινδύνου Σύνθετων Προϊόντων Ασφαλειών Ζωής σε Στοχαστικό Περιβάλλον»

Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες “AON BENFIELD” και “MAPFRE ASISTENCIA”, ως Χρυσοί Χορηγοί και οι Ασφαλιστικές Εταιρίες “ΑΓΡΟΤΙΚΗ»”, “ERGO” και  “HDI-GERLING”, ως Μεγάλοι Χορηγοί.