Απώλεια προσωπικών στοιχείων 583.000 δανειοληπτών στον Καναδά

Αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί το δημόσιο σύστημα του Καναδά μετά από την απώλεια ενός σκληρού δίσκου που περιλάμβανε προσωπικά δεδομένα 583.000 δανειοληπτών.

Ήδη ένας δικηγόρος έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον της καναδικής κυβέρνησης, καθώς πρόκειται για μία υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων που αφορά πολλούς δανειολήπτες προγράμματος σπουδαστών από την περίοδο 2000-2006. 

Ο υπουργός απασχόλησης κ.  Diane Finley ανακοίνωσε την παραβίαση την Παρασκευή και είπε ότι οι αστυνομικές αρχές ήδη διερευνούν την υπόθεση.

Ο σκληρός δίσκος περιλαμβάνει ονόματα των φοιτητών, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία επικοινωνίας και τα υπόλοιπα των δανείων τους. Από την πλευρά της.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος Canada Student Loans Program δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το υλικό αυτό εκλάπη με στόχο να χρησιμοποιηθεί σε δόλιους σκοπούς, ωστόσο διερευνάται διεξοδικά και η υπηρεσία το έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της. Από την πλευρά του ο υπουργός Απασχόλησης ανέφερε ότι ήδη έχει ζητηθεί να αυξηθεί η αυστηρότητα και η ασφάλεια στις διαδικασίες που αφορούν τους δανειολήπτες, καθώς και να μην υπάρχουν τα δεδομένα τους σε φορητούς σκληρούς δίσκους.