Το ΤΤ πλέον θα ονομάζεται Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – πλέον θα ονομάζεται Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – έσπασε σε «good» και «bad» bank. Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο ως νομικό πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, φέρει νέα τραπεζική άδεια.
Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κρατάει τα υγιή στοιχεία ενεργητικού και βεβαίως όλο το παθητικό

Στην «bad» bank περιλαμβάνονται 1 δισ. ευρώ δάνεια – καθώς και αναβαλλόμενοι φόροι και άλλα – με υγιή στοιχεία συνολικά 4,050 δισ. όσο είναι και το funding gap. Το ποσό αυτό προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, καθώς ένα μέρος των στοιχείων ενεργητικού και συγκεκριμένα τα προβληματικά δάνεια θα μεταφερθούν στην «bad» bank.
 Όσον αφορά τα εργασιακά, η πρόταση που έχει υποβληθεί είναι να υπάρξει μείωση αποδοχών σε μέσους όρους 10% για τους χαμηλόμισθους και έως 50% για τους πολύ υψηλόμισθους χωρίς να απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Το plan B περιλαμβάνει μείωση αποδοχών μικρότερης κλίμακας, αλλά και απομάκρυνση έως 550 εργαζομένων. 

Με τη διάσπαση του Τ.Τ. σε «good» bank και «bad» bank, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει και το κεφαλαιακό έλλειμμα, που υπολογίζεται σε 550 εκατ. Το μόνο σίγουρο είναι πως όσον αφορά το «κακό» κομμάτι της τράπεζας, θα μηδενιστεί η αξία των μετοχών των 72.000 μετόχων.