Η κρίση μειώνει τη χρήση του αυτοκινήτου

Αν οι δαπάνες που σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκινήτου όπως η τιμή των καυσίμων και τα τέλη κυκλοφορίας συνεχίζουν να αυξάνονται τότε τα 2/5 των Βρετανών θα χρησιμοποιήσουν λιγότερο τα οχήματα τους κατά τη διάρκεια του νέου έτους. Αυτό αναφέρει η έρευνα AXA Insurance Motoring Census για τον κλάδο αυτοκινήτου που έγινε για την Axa UK. 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα το 1/3 των οδηγών απολαμβάνει λιγότερο την οδήγηση από ότι ένα χρόνο πριν και το 62 % αναφέρει ότι η απόλαυση της οδήγησης έχει μειωθεί λόγω του κόστους που συνεπάγεται η χρήση του οχήματος. Λιγότερο απολαμβάνουν την οδήγηση οι οδηγοί της Βόρειας Ιρλανδίας (42%), της Βορειοδυτικής Αγγλίας (39%) και της Σκωτίας (35%).

 
Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 2.000 οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε ποσοστό 23% δηλώνουν ότι ήδη με δυσκολία ανταπεξέρχονται στα έξοδα του αυτοκινήτου, ενώ ως ιδιαίτερα υψηλο χαρακτηρίζουν το κόστος των καυσίμων το 69% και το 57% λένε ότι είναι απογοητευμένοι από το κόστος του φόρου των καυσίμων.
Η κρίση και αύξηση των δαπανών για τη συντήρηση και τη χρήση του αυτοκινήτου οδηγεί επίσης το 19% των Βρετανών να μην κάνουν ένα μακρινό ταξίδι και το 18% να επισκέπτεται λιγότερο από ότι πριν συγγγενικά και φιλικά πρόσωπα.
 
 
Τι λέει το αυτοκίνητο σου για εσένα
 
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε και πως χαρακτηρίζουν οι χρήστες του δρόμου τους οδηγούς βλέποντας τη μάρκα του αυτοκινήτου τους. Έτσι το 45% πιστεύει ότι οι ιδιοκτήτες BMWείναι αλαζόνες, ενώ το ίδιο πιστεύει το 39% για αυτούς που οδηγούν Range Rover και Ferrari. Ως καλοί οδηγοί χαρακτηρίζονται οι ιδιοκτήτες Volvo σε ποσοστό 42%, Volkswagen σε ποσοστό 42% και Honda σε ποσοστό 41%.