Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών πέτυχε η HDI – Gerling το 2012

Παρά το γεγονός ότι η HDI - Gerling δραστηριοποιείται σε δύσκολους κλάδους και μεγάλες καλύψεις, το 2012 υπό την ηγεσία του Ν. Βαγιακάκου πέτυχε αύξηση τζίρου και κερδών της τάξεως του 20%.

Ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα σημειώνει μικρή μείωση επηρεασμένος από τη μείωση του αριθμού των πελατών, των τιμών των ασφαλιστικών υπηρεσιών, των ποσών των καλύψεων και του αριθμού των καλύψεων που προέβη η πλειοψηφία των πελατών. Η κατάσταση αυτή πυροδότησε ανεξέλεγκτο αθέμιτο ανταγωνισμό στην περίοδο των ανανεώσεων με αποτέλεσμα το 2012 να μη υπάρξει αύξηση στον αριθμό των Ελλήνων πελατών.

Παρόλα αυτά λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας της εταιρείας και της δραστηριοποίησης της σε ειδικούς και ανοδικούς κλάδους όπως οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και η φαρμακευτική έρευνα η εταιρεία κατόρθωσε να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της.

Σημαντική είναι η πρόνοια της εταιρείας αν αναπτύξει εγκαίρως τις εργασίες της στη ΝΑ Ευρώπη και τη ΝΑ Μεσόγειο. Παρά τα προβλήματα και το μικρό μέγεθος κάποιων εξ αυτών των χωρών η εταιρεία κατόρθωσε να αναπτύξει σημαντικά τις εργασίες της σε αυτές με αποτέλεσμα η προ τριών ετών αναλογία κύκλου εργασιών Ελλάδας και εξωτερικού από 90% – 10% να έχει ανέλθει το 2012 στο 60% – 40%.