Κινήσεις πέριξ Αγροτικής και Εθνικής

– Αδιάκοπος ο θόρυβος γύρω από τις μεγάλες πάλαι ποτέ κρατικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες βρίσκονται σε αναβρασμό.

Εθνική και Αγροτική αποτελούν βαρόμετρο των εξελίξεων σε σειρά πραγμάτων, καθώς και στην ισορροπία του ανταγωνισμού καθώς η ισχυρή και δυναμική παρουσία τους συνεχίζει να επηρεάζει αποφάσεις, και να δημιουργεί τάσεις.

– Η Εθνική, απαλλαγμένη από τα σενάρια πωλήσεων προχωρεί στην δημιουργία νέου status. Δημιουργεί «ασφαλιστική σχολή» και εξελίσσεται παράλληλα με τις ασφαλιστικές εργασίες και σε εκπαιδευτικό επίπεδο φιλοδοξώντας σε πολλά και για πολλά.

– Από την άλλη, η Αγροτική στηρίζεται από τον Ομιλο Πειραιώς να χαράξει μια νέα πορεία στην αγορά, πιο «ελαστική» και πιο ιδιωτική απαλλασσόμενη από τον μπαρόκ χαρακτήρα της παλιάς εποχής.

– Ομιλική φιλοδοξία που περνά στην φιλοσοφία της Αγροτικής, η πρωταγωνιστική παρουσία των δικτύων της εταιρείας που καλούνται να παίξουν νέο ρόλο. Διακριτικά λένε οι πληροφορίες θα αναδειχθεί ο νέος προσανατολισμός. Τα αποτελέσματα θα το δείξουν όπως και τα νέα προϊόντα θα το αποδείξουν…

– Τα δίκτυα όμως προβληματίζουν και την Εθνική και το έχουν αποδείξει –στο παρελθόν- ότι μπορεί να γίνουν στοιχείο έντονου προβληματισμού. Γι΄ αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση την εμπειρία οι νέες διοικητικές τεχνικές μεριμνούν να προχωρήσει η εταιρεία μπροστά χωρίς δισταγμούς και καθυστερήσεις. 

– Συζητήσεις βέβαια για μνηστήρες γίνονται σε όλο το φάσμα της αγοράς μόνο που ακόμα δεν είναι –λέγεται- ώριμες οι νύφες. Χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Οπότε μέχρι τότε κερδίζουν χρόνο όλοι και προς κάθε κατεύθυνση.

– Από την άλλη κάποιοι αδημονούν χωρίς όμως να κάνουν κοστολόγηση. Μάλλον ψάχνουν για ευκαιρίες που όμως χάνονται. Και αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέα στελέχη που έρχονται είναι την λογική να αγοράσουν και όχι να πουλήσουν…