ΕΙΑΣ: «Ασφαλιστική Αγορά – Οργάνωση & Διοίκηση» σε συνεργασία με το DEREE

 

Νέο ετήσιο πρόγραμμα «Ασφαλιστική Αγορά – Οργάνωση & Διοίκηση» σε συνεργασία με το DEREE, διοργανώνει το ΕΙΑΣ. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Deree, οδός Γραβιάς 6 (Αγ.Παρασκευή). Για να απονεμηθεί το Πιστοποιητικό Σπουδών ΕΙΑΣ – DEREE επιτυχούς αποφοίτησης προβλέπεται εξεταστική διαδικασία καθώς και συγγραφή πτυχιακής
εργασίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013.

Σκοπός

Το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ασφαλιστική Αγορά: Οργάνωση & Διοίκηση», είναι μία νέα συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) και απoτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. Αποσκοπεί στη μετεκπαίδευση στελεχών, ώστε να είναι σε θέση ν’αναλάβουν θέσεις αυξημένης ευθύνης ή θέσεις middle management είτε σε ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, ασφαλιστικά-πρακτορειακά γραφεία, είτε στην χρηματοοικονομική διεύθυνση οποιασδήποτε μεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης (π.χ. τραπεζικής, ναυτιλιακής, βιομηχανικής, εμπορικής).

Ποιοι το διοργανώνουν

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) είναι ο αποκλειστικός φορέας παροχής εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων προς το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και λειτουργεί από το 1987. Οι δια βίου εκπαιδευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Ε.Ι.Α.Σ. καλύπτουν τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο, τα μεσαία και ανώτερα στελέχη και όλες τις βαθμίδες των διαμεσολαβητών, με Ετήσια Πιστοποιημένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διεθνούς αναγνώρισης, με εντατικά κλαδικά τεχνικά σεμινάρια και με σεμινάρια σύγχρονου ασφαλιστικού management και πωλήσεων.

Το Ε.Ι.Α.Σ. λειτουργεί ως εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο, για την Πιστοποίηση για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ασφαλιστικής και τραπεζικής αγοράς. Το Ε.Ι.Α.Σ. ενημερώνει τον κλάδο έγκαιρα και έγκυρα και αποτελεί αξιόπιστη, συστηματική και αξιόλογη πηγή άντλησης πληροφοριών και ενημέρωσης για τις σύγχρονες εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές ανάγκες των ασφαλιστικών εταιριών.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε φιλόδοξους και δυναμικούς υπαλλήλους ή στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών,Χρηματοοικονομικών Εταιρειών και Τραπεζών, Εταιρειών ή Μονάδων Πωλήσεων και Επιχειρήσεων άλλων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, που διαθέτουν ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία τριών (3) ετών ή πτυχίο Ανώτατης Σχολής και επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν
στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων και στο οικονομικό περιβάλλον της αγοράς, προκειμένου να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και να ενισχύσουν τις δυνατότητες επαγγελματικής και ενδοεπιχειρησιακής εξέλιξής τους.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται, επίσης, σε τελειόφοιτους ή νέους πτυχιούχους Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι,που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις με την εμπειρία που τους προσφέρουν οι εφαρμογές αυτού του, επιχειρησιακά προσανατολισμένου,προγράμματος μετεκπαίδευσης.Το Πρόγραμμα, τέλος, απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες, που επιθυμούν να συστηματοποιήσουν ή να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους στην Οργάνωση και στη Διοίκηση, προκειμένου να αυξήσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής δραστηριότητάς τους.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος:
Δυνατότητα διαφοροποίησης στην  αγορά εργασίας
Υψηλή εξειδίκευση
Συνεχής ενημέρωση

Έλεγχος ποιότητας

Την ακαδημαϊκή επάρκεια και την ποιότητα σπουδών του Προγράμματος, εποπτεύουν οι:
κ. Σπύρος Λευθεριώτης,Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης του ΕΙΑΣ & Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ι.Α.Σ., και η Δρ. Αρετή Κρέπαπα, Assistant Dean του Graduate School of Arts & Sciences του DEREE – The American College of Greece.

Διδάσκοντες

Οι διδάσκοντες του Προγράμματος, είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές και ανώτατα ή ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, με υψηλή εξειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους.
Τo DEREE καθώς και το Ε.Ι.Α.Σ. θεωρούν ότι η εκπαίδευση απoτελεί, όπως είναι και άλλωστε διεθνώς αναγνωρισμένο,τηv καλύτερη επένδυση και ότι τόσο η επιχείρηση όσο και o εκπαιδευόμενος γρήγορα θα αντιληφθούν τα άμεσα και έμμεσα οφέλη που συνεπάγεται η παρακολούθηση του απαιτητικού αυτού Προγράμματος.

Κόστος & αιτήσεις εγγραφών

Τα δίδακτρα για το Ετήσιο Πρόγραμμα «Ασφαλιστική Αγορά: Οργάνωση & Διοίκηση» ορίζονται στα €4.800 και θα καταβάλλονται σε δύο δόσεις. Με την κατάθεση της αίτησης εγγραφής θα γίνεται και η καταβoλή της πρώτης δόσης τωv διδάκτρωv €3.000 ενώ η εξόφληση του υπολοίπου των διδάκτρων €1.800 θα γίνεται το Φεβρουάριο του 2014.

Για τις Εταιρίες που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το Πρόγραμμα, τα δίδακτρα ανά άτομο, διαμορφώνονται ως εξής:
• €4.080 (για 2 – 4 άτομα) έκπτωση 15%
(α΄δόση: 3.000€ – εξόφληση 1.080€)
• €3.840 (άνω των 4 ατόμων) έκπτωση 20%
(α΄δόση: 3.000€ – εξόφληση 840€)
Για τα Φυσικά Πρόσωπα (& ανέργους), το ποσό των διδάκτρων διαμορφώνεται
στα €3.360, (παρέχεται έκπτωση 30%) και τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τέσσερις δόσεις:
• 1η δόση €840 με την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής
• 2η €840 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013
• 3η €840 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014
• 4η €840 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014

Τρόπος πληρωμής

Οι αιτήσεις εγγραφών για τα Φυσικά Πρόσωπα και τις Ανώνυμες Εταιρίες & Επιχειρήσεις θα γίνονται είτε στον Ε.Ι.Α.Σ. με fax:  210 921 9917 ή ηλεκτρονικά με mail: eiasinfo@eias.gr ή στο DEREE με  fax: 210 60 81 710  ή ηλεκτρονικά με mail: v.kyriakopoulou@acg.edu.

Η πληρωμή των διδάκτρων μπορεί να γίνει με κατάθεση σε έναν από τους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Κολλεγίου Ντερή. EMPORIKI BANK: 87424511
NATIONAL BANK: 180-48007704, ALPHA BANK: 112-002-002-016786. Για την τραπεζική συναλλαγή θα χρειαστείτε έναν κωδικό καταθέτη (ID number), τον οποίο εκδίδουμε μόλις λάβουμε την αίτηση εγγραφής. Αντίγραφο του καταθετηρίου παρακαλούμε να σταλεί με fax στον αριθμό 210 60 81 710.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εξοφλήσετε τη συμμετοχή σας με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας (Visa ή MasterCard ή American Express). Για την εξόφληση μέσω πιστωτικής, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της κάρτας πάνω στην αίτηση εγγραφής, να υπογράψετε κάτω αριστερά την αίτηση εγγραφής και κατόπιν να στείλετε την αίτηση με fax στο 210 60 81 710.

ΟΑΕΔ
Σας ενημερώνουμε ότι το ετήσιο πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί μέσω του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ.Ο ΟΑΕΔ παρέχει στις εταιρίες τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού τους, εκμεταλλευόμενες το 0,45% από τις εργοδοτικές εισφορές. Στην περίπτωση αυτή, η υποβολή των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος, εφόσον βέβαια έχετε ενταχθεί, ως επιχείρηση, στο μητρώο του ΟΑΕΔ και έχετε πάρει τους απαραίτητους κωδικούς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΟΑΕΔ http://laek.oaed.gr.

Τόπος διεξαγωγής
Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του DEREE – The American College of Greece, στην Δ/νση Γραβιάς 6 – Αγ. Παρασκευή, μία φορά την εβδομάδα από 09.00 – 17.00. Τηλέφωνο: 210 600 9800/9 εσωτ. 1332. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα πραγματοποιείται στα Ελληνικά.

Πληροφορίες

Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο DEREE, τηλ.: 210 600 9800/9 εσωτ. 1332,  mail: v.kyriakopoulou@acg.edu ή στο ΕΙΑΣ, τηλ.: 210 92 19 660 και 210 92 19 684,mail: eiasinfo@eias.gr, eias@ath.forthnet.gr

Ενότητες ετήσιου προγράμματος

Α ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α1 Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (13 ώρες)
Α2 Service Operations Management (13 ώρες)

B ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
B1 Αρχές Οικονομικών (16 ώρες)
B2 Επενδύσεις (13 ώρες)
B3 Τραπεζικά προϊόντα (13 ώρες)
B4 Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων (13 ώρες)
B5 Λογιστική (13 ώρες)

ΓΑ ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΓΑ1 Εισαγωγή στην ασφάλιση (7 ώρες)
ΓΑ2 Οργάνωση της Ασφαλιστικής Αγοράς (6 ώρες)
ΓΑ3 Νομοθεσία – Ασφαλιστική Σύμβαση (5 ώρες)
ΓΑ4 Εισαγωγή στο Solvency II (4 ώρες)
ΓΑ5 Μέτρα πρόληψης και καταστολής
για ξέπλυμα χρήματος (5 ώρες)
ΓΑ6 Εσωτερικός Έλεγχος Ασφαλιστικών
Επιχειρήσεων (4 ώρες)
ΓΑ7 Συναισθηματική Νοημοσύνη (5 ώρες)

ΓΒ ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΒ1 Ασφαλίσεις Περιουσίας (13 ώρες)
ΓΒ2 Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων (5 ώρες)
ΓΒ3 Ασφαλίσεις Μεταφορών (4 ώρες)
ΓΒ4 Τεχνικές Ασφαλίσεις (5 ώρες)
ΓΒ5 Ασφαλίσεις Ευθύνης (9 ώρες)
ΓΒ6 Διαχείριση Κινδύνου-Risk Management (4 ώρες)
ΓΒ7 Αντασφάλιση (5 ώρες)
ΓΒ8 Ασφαλίσεις Ζωής (11 ώρες)
ΓΒ9 Bancassurance (4 ώρες)
ΓΒ10 Ανάληψη Κινδύνων – Underwriting (3 ώρες)
ΓΒ11 Γενικές Αρχές Διαχείρισης Ζημιών (4 ώρες)
ΓΒ12 Αντιμετώπιση της Ασφαλιστικής Απάτης (5 ώρες)

Δ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Δ1 Οργανωσιακή Συμπεριφορά (13 ώρες)
Δ2 Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινου
Δυναμικού (13 ώρες)
Δ3 Διοίκηση της Απόδοσης (13 ώρες)

Ε MARKETING
Ε1 Διοίκηση Marketing (13 ώρες)
Ε2 Αρχές Επικοινωνίας (10 ώρες)
Ε3 Εξυπηρέτηση Πελατών (10 ώρες)
Ε4 Μεθοδολογία Έρευνας (13 ώρες)
Ε5 Customer Relationship Management (CRM) (10 ώρες)

ΣΤ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΣΤ1 Τεχνικές Πωλήσεων (9 ώρες)
ΣΤ2 Διαπραγματεύσεις (13 ώρες)