Επιχειρηματικό λόμπυ «βλέπει» την ανάπτυξη στη Γερμανία κάτω του 1% το 2013

Ελάχιστες είναι οι ειδήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών και το ευρώ έχει σημειώσει μικρές μεταβολές από το ημερήσιο άνοιγμα. Το ενιαίο νόμισμα δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει μεγάλες μεταβολές μέχρι την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τη συνέντευξη τύπου του Mario Draghi

Η σημαντικότερη ανακοίνωση μέχρι στιγμής ήταν το συνολικό έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου στη Βρετανία που διαμορφώθηκε το Νοέμβρη στα -3,466 δισ. στερλίνες, χωρίς να ασκήσει επιρροή στη στερλίνα. Επίσης, ανακοινώθηκε το έλλειμμα της Ιταλίας στο 3,7% του ΑΕΠ για την περίοδο των τριών πρώτων τριμήνων του 2012. 

Στη Γερμανία, το επιχειρηματικό λόμπυ BGA προειδοποίησε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και πρόβλεψε ανάπτυξη λίγο κάτω από το 1% το 2013. Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ενισχύθηκε κατά 0,2% το Νοέμβρη έναντι 2% τον Οκτώβρη, χειρότερη των εκτιμήσεων για άνοδο 1%. 

Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Abe επανέλαβε ότι επιθυμεί η Τράπεζα της Ιαπωνίας να λάβει μέτρα για επίτευξη του στόχου πληθωρισμού στο 2%. Ωστόσο, η αγορά έχει ξανακούσει αυτές τις δηλώσεις και το γεν δεν επηρεάστηκε.
Το ευρώ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από το 1,3000 έναντι του δολαρίου, επίπεδο που λειτουργεί ως στήριξη στην ισοτιμία. Πιθανή αντίσταση στο 1,3158.