Τώρα αρχίζει η αποκάλυψη

– Σφίγγει ο κλοιός για τις εταιρείες  και οι δυνατότητες ελιγμών περιορίζονται σταδιακά για όσους βρίσκονται εδώ και χρόνια στις παρυφές της ασφαλιστικής αγοράς.

– Ο χρόνος κύλησε, και όποιος μπορούσε να κάνει κάτι θα το είχε κάνει λένε όσοι γνωρίζουν.

– Τώρα άρχισε η κουβέντα για το ποιος θα αναλάβει τις ζημιές του χαρτοφυλακίου τους και ήλθε και στο ελληνικό προσκήνιο η διαδικασία ανάληψης των ζημιογόνων περιπτώσεων.

– Οι φήμες περιβάλλουν κάποιες εταιρείες και ακόμα παραμένει ως ερώτημα το αν το θέλουν οι ίδιες οι εταιρείες οι μήπως αυτοί που επιθυμούν να βγάλουν κέρδη από τη διαδικασία αλλά και μακροπρόθεσμα να δυναμώσουν τη θέση τους.

– Ο επόπτης είναι αυτός που γνωρίζει διότι χωρίς αυτόν οι διαδικασίες θεωρούνται ριψοκίνδυνες και προφανώς καλύτερα να αποφεύγονται.

Την ίδια ώρα οι μεγάλοι του κλάδου αγωνιούν για το ποιος θα κάνει την αρχή στον δύσκολο δρόμο των πωλήσεων…

– Ποιος, και γιατί πωλείται και με ποιες διαδικασίες εν μέσω δύσκολων συγκυριών; Ποιες συσπειρώσεις και ποια νέα μεγάλα σχήματα θα δημιουργηθούν; Εθνικό-πολυεθνικά λένε κάποιοι. Ωστόσο υπάρχουν και οι κρυφοί εργάτες που δε μπορούν να ξεχάσουν την εθνική σημαία και επιμένουν ελληνικά.

– Στο πρώτο τρίμηνο θα έχουν φανεί και τα αποτελέσματα των νέων εταιρειών που ψάχνονται στα χαρτοφυλάκια…

-Ευτυχώς και υπάρχουν και κάποιοι αισιόδοξοι που πιστεύουν στην ασφαλιστική δουλειά, την διαφάνεια και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

– Τώρα μάλιστα ετοιμάζονται για την έκπληξη…