Δ. Τσεκούρας: «Η νομική προστασία είναι πιο χρήσιμη σε περιόδους κρίσης»

του Δ. Τσεκούρα, γενικού διευθυντή της Arag

Στόχοι για το 2013

Η νέα χρονιά αναμφισβήτητα θα είναι ακόμα μια χρονιά της κρίσης. Μη ξεχνάμε, ότι η οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο τα από μακρού χρόνου υφιστάμενα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας: φοροδιαφυγή, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, διόγκωση του δημοσίου τομέα, αδιαφάνεια και διαφθορά είναι αλήθεια πως ταλάνισαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. 

Θα είναι λοιπόν και το 2013 μια χρονιά, που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με παρατεινόμενη ύφεση, υψηλή ανεργία και μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Όλα αυτά κάνουν την αποστολή μας πιο δύσκολη, σχεδόν περιπέτεια. Αποστολή μας βεβαίως είναι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία τις ιδιωτικής ασφάλισης και να την αναδείξουμε ως αγαθό για τους ανθρώπους.

Σχετικά τώρα με την ARAG, στόχοι μας τη νέα χρονιά είναι να καταδείξουμε με το πιο δυνατό τρόπο, ότι η νομική προστασία είναι πιο χρήσιμη, σχεδόν αναγκαία, σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε.

Όλες οι μετρήσεις ανθρωπίνων αναγκών και οι σχετικές αναλύσεις τους είναι «ένα καλό εργαλείο» στα χέρια μας. Όλοι γνωρίζουν την επίθεση που δέχονται τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα καταναλωτικά δικαιώματα των συναλλασσομένων στη καθημερινή ζωή και πράξη, η εμπορική πίστη κλπ. Σκοπός μας είναι να ρίξουμε τον προβολέα στον πελάτη – καταναλωτή – εργαζόμενο και με ανταγωνιστικά, καινοτόμα προγράμματα να του διασφαλίσουμε, σαν εξειδικευμένος κλάδος ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, εύκολη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, όταν παραβλάπτονται ή κινδυνεύουν τα κατοχυρωμένα και νόμιμα δικαιώματά του.

Η ARAG HELLAS δίπλα στα κλασσικά προγράμματα ασφάλισης, όπως π.χ. το αυτοκίνητο, η οικογενειακή Νομ.Προστασία  και οι καλύψεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει διαμορφώσει και διανέμει ήδη προγράμματα ασφάλισης κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες μεγάλων κατηγοριών συμπολιτών μας: γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί κλπ προστατεύονται κατά προτεραιότητα στο χώρο των εργασιακών τους διαφορών, με ανεξαρτησία, τεχνογνωσία και υποδομή και χωρίς έκπτωση στη ποιότητα των υπηρεσιών μας. Η εμπιστοσύνη τους μας τιμά και μας δεσμεύει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και περισσότερο χρήσιμοι.

Εκτίμηση για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς 

Η ασφαλιστική οικονομία δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από τις ευρύτερες πιέσεις της κρίσης. Μέσα στο υφεσιακό περιβάλλον που ζούμε οι δείκτες της ασφαλιστικής αγοράς εμφανίζουν μείωση στους περισσότερους κλάδους ασφάλισης.
Μέσα σ’ αυτήν την αγορά που μας περιβάλλει, χωρίς να μας καταβάλλει, οφείλουμε όλοι να σταθούμε όρθιοι, αντιστεκόμενοι σε πιέσεις να βρούμε τα όρια της αντοχής μας, αλλά το σπουδαιότερο είναι να βρούμε το ασφαλές σημείο ισορροπίας με όλους τους παράγοντες της αγοράς. Εταιρίες – διαμεσολαβούντες – πελάτες οφείλουν να αναθεωρήσουν το ρόλο τους και να εκπαιδευτούν στους νέους κανόνες του παιχνιδιού. Μεγαλύτερη αξιοπιστία, περισσότερη διαφάνεια, ουσιαστικότερες σχέσεις και πάνω απ όλα η προστασία του πελάτη – καταναλωτή, θα βοηθήσουν σημαντικά στην εξυγίανση της αγοράς. 

Ας ευχηθούμε όλοι, στη νέα χρονιά να εδραιωθεί βαθύτερα το αίσθημα της πίστης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. 

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με κάποια μικρή ανάκαμψη της αγοράς, με κάποιες στοχευμένες ενέσεις ρευστότητας και κυρίως με ένα καλύτερο ψυχολογικό κλίμα στην αγορά, τότε ίσως ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ.