Arag: Η σημασία της νομικής προστασίας

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία ARAG είναι ένας όμιλος εταιριών με παρουσία σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα λειτουργεί ως υποκατάστημα της γερμανικής ARAG που εδρεύει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έχει έδρα την Αθήνα και δύο υποκαταστήματα με δυναμική παρουσία, στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Διαθέτει ένα επιτελείο γλωσσομαθών, έμπειρων και εξειδικευμένων διακανονιστών για τις ασφαλιστικές περιπτώσεις των πελατών της και ένα ευρύτατο δίκτυο ελεύθερων συνεργατών δικηγόρων, χωρισμένων κατά ειδικότητα, παντού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ικανών να αναλαμβάνουν και να διεκπεραιώνουν με επιτυχία τις υποθέσεις των ασφαλισμένων της.

 Τέλος μας τιμούν με την συνεργασία τους ένα πλήθος επαγγελματιών ασφαλιστών, όλων των βαθμίδων της διαμεσολάβησης αλλά και αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες που διέκριναν στην ARAG το μεγάλο πλεονέκτημα της εξειδίκευσης, της εμπειρίας, της οργάνωσης και της  ποιοτικής δουλειάς, οπότε για να αποφύγουν οι πελάτες τους συγκρούσεις συμφερόντων και άλλα  «παρατράγουδα», προτίμησαν στον κλάδο την Νομικής Προστασίας να συνεργασθούν μαζί μας.

Έννοια

Εάν μου ζητούσε κάποιος με λίγα και απλά λόγια να εξηγήσω το νόημα και το περιεχόμενο αυτού του ιδιαίτερου κλάδου ασφάλισης που λέγεται Νομική Προστασία, χωρίς αμφιβολία θα του έλεγα: είναι ο ασφαλιστικός κλάδος εκείνος στο οποίο ο ασφαλισμένος έναντι κάποιου ασφαλίστρου (παροχή) απαλλάσσεται από δικηγορικά έξοδα και δικαστικά δαπανήματα, που αναλαμβάνει αντ΄ αυτού ο ασφαλιστής (αντιπαροχή), προκειμένου να διεκδικήσει μία δίκαιη απαίτηση του ή να υπερασπίσει τον εαυτό του στα ποινικά δικαστήρια. Ασφαλώς το είδος και το εύρος των επί μέρους ασφαλιστικών καλύψεων εξαρτώνται απ το πρόγραμμα ασφάλισης που επιλέγει ο καθένας ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις ανάγκες του.

 Το γεγονός ότι ένας ασφαλιστικός οργανισμός αναλαμβάνει αυτό το οικονομικό βάρος εξισώνει κάθε ασφαλισμένο της ARAG με τον πιο ισχυρό αντίδικο, διευκολύνοντας του έτσι την πρόσβαση στην δικαιοσύνη.

Από την άποψη αυτή η Νομική Προστασία ενδιαφέρει τους πάντες.

Διαδρομή

Όπως οι παλαιότεροι θα θυμούνται οι πρώτες καλύψεις της Νομικής Προστασίας αφορούσαν το αυτοκίνητο και τα τροχαία ατυχήματα. Από την απλή σύγκρουση δύο ΙΧΕ που ο υπαίτιος δεν παραδεχόταν την ευθύνη του, προχωρήσαμε στις ζημιές των επαγγελματικών οχημάτων ΤΑΞΙ, ΙΧΦ, ΔΧΦ κλπ.

Μετά ήρθαν οι ζημιές των ΤΙR στο εξωτερικό όπου εμπλεκόμενοι Έλληνες οδηγοί, μη γνωρίζοντας σχεδόν τίποτα από ξένες γλώσσες έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με αλλοδαπές Αστυνομίες ή άλλες αρχές, με αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρείες και οίκους πραγματογνωμόνων, προκειμένου να αποζημιωθούν. Στη συνέχεια ήρθαν οι διεθνείς μεταφορές με την διεκδίκηση ναύλων μεταφοράς, σταλιών κλπ.

 Αργότερα ήρθαν οι ζημιές από πτώση σε λακκούβα ή καθίζηση οδοστρώματος από κακοτεχνίες συνεργείων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ για να προστεθούν στις ζημιές από ελαττώματα καινούργιων αυτοκινήτων που οι αντιπροσωπείες δεν αναγνώριζαν το κατασκευαστικό λάθος ή οι τεχνικές τους υπηρεσίες αδυνατούσαν να αποκαταστήσουν, για να φθάσουμε στις ζημιές από νοθευμένη βενζίνη, από πλημμελή επισκευή συνεργείων κοκ.

 Σε όλη αυτή την διαδρομή με την δουλειά μας κερδίσαμε επάξια πελάτες και συνεργάτες, και το σήμα μας γνώρισε σεβασμό και εκτίμηση. Στη συνέχεια ο προβολέας έπεσε στις ιδιωτικές διαφορές των νοικοκυριών και στις συναλλαγές της καθημερινότητας των ανθρώπων.

 Η ARAG HELLAS διαθέτει ένα ευρύτατο πλέγμα προγραμμάτων και υπηρεσιών για τον οικογενειάρχη, τον εργαζόμενο του Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα, για τον μισθωτή ή εκμισθωτή ακινήτων, για τα σκάφη, για τους διαχειριστές πολυκατοικιών, για τον ελεύθερο επαγγελματία και τις επισφαλείς του απαιτήσεις.

 Έτσι η Ν.Π. Οχήματος & Οδηγού, η Οικογενειακή Ν.Π. αλλά και η Επαγγελματική Ν.Π. αποτέλεσαν και αποτελούν κλασσικά προγράμματα ασφάλισης, που καλύπτουν άμεσες και ουσιαστικές ανάγκες πρώτης προτεραιότητας.

 Νομική Προστασία ARAG σήμερα και αύριο

Σε κάθε εποχή τα συμβαίνοντα στο ρευστό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον έχουν τα αντικρίσματά τους τόσο στο επίπεδο των αναγκών του πολίτη – καταναλωτή αλλά και στο επίπεδο των αναφυομένων νομικών διαφορών. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, παρατηρούνται φαινόμενα ανησυχίας και ανασφάλειας σε πάρα πολλούς τομείς με πρώτο και κύριο τις εργασιακές σχέσεις.

Επίθεση δέχονται επίσης τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τα καταναλωτικά δικαιώματα, η εμπορική πίστη κλπ. Εμείς στην ARAG ενεργήσαμε ως εξής: καταγράψαμε τα συνηθέστερα προβλήματα στην καθημερινότητα του Έλληνα, όπως αυτά προκύπτουν από δημοσιεύσεις, αναλύσεις αναγκών κοκ. Ανάμεσα στα πρώτα είναι:

·        Διαφορές εργοδοτών – εργαζομένων (δημόσιος & ιδιωτικός τομέας)

·        Διαφορές με φορείς κοινωνικής ασφάλισης για σύνταξη ή νοσηλεία

·        Διαφορές με ασφαλιστικές εταιρίες από ασφαλιστήρια συμβόλαια

·        Διαφορές με τράπεζες από καταχρηστικούς όρους δανείων

·        Διαφορές από την αγορά προϊόντων όταν δεν τηρούνται οι αναληφθείσες υποχρεώσεις

·        Διαφορές από την παροχή υπηρεσιών

·        Υπερχρεώσεις λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ)

·        Ιδιωτικά δάνεια

·        Εμπορικά χρέη

Για όλα τα ανωτέρω η ARAG HELLAS έχει διαμορφώσει ασφαλιστικά προγράμματα με τα οποία ο κάθε ασφαλισμένος απαλλαγμένος από το οικονομικό βάρος μπορεί να προσφύγει εξωδίκως και δικαστικώς ώστε να διεκδικήσει το δίκιο του.

 
Δίκτυο εξειδικευμένων ανά περίπτωση δικηγόρων εγγυάται την ορθή διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Σήμερα, σε περίοδο κρίσης, υπάρχουν και διανέμονται ειδικά προγράμματα για τους καταναλωτές – γιατρούς – αστυνομικούς – λιμενικούς – πυροσβέστες – ειδικούς φρουρούς – στρατιωτικούς – δημοτικούς αστυνομικούς – νοσηλευτές – πληρώματα ΕΚΑΒ – διαμεσολαβούντες στην ασφάλιση – τους μεταφορείς / διαμεταφορείς, τους οδηγούς δημοσίων μέσων μεταφοράς, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , τους λογιστές κλπ.

Έτσι διαμορφώσαμε μία ομπρέλα προστασίας κομμένη και ραμμένη στις ειδικές ανάγκες ειδικών κατηγοριών πολιτών που μας εμπιστεύονται όλο και περισσότερο, ανταποδίδοντάς μας έτσι την σοβαρότητα, αξιοπιστία και συνέπεια με την οποία τους περιβάλλουμε.

 Υπηρεσίες

Προσανατολισμένοι απόλυτα στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των ασφαλισμένων μας, εμείς στην ARAG, δίπλα στον πυρήνα της ασφαλιστικής κάλυψης, που είναι η πληρωμή των δικηγορικών αμοιβών και εξόδων, αλλά και όλων των συναφών δικαστικών δαπανημάτων, έχουμε δημιουργήσει μια βεντάλια υπηρεσιών, όπως:

    εξώδικος διακανονισμός υποθέσεων
    σύσταση ειδικού δικηγόρου ανά αντικείμενο
    online νομικές υπηρεσίες
    νομικές συμβουλές σε πελάτες και συνεργάτες
    ξενόγλωσση υποστήριξη ζημιών εξωτερικού

 
Όλα τα παραπάνω συναποτελούν το περιβόητο NAVIGATOR της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μας, που έχουμε καθιερώσει κατά τα πρότυπα της μητρικής μας εταιρίας στην Γερμανία.

Απόλυτη Εξειδίκευση και ανεξαρτησία

Αυτό που κάνει έναν άνθρωπο που ξύπνησε το πρωί με πονόδοντο να τρέχει στον οδοντίατρο και όχι στον παθολόγο του, είναι ακριβώς η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον εξειδικευμένο ασφαλιστή Νομικής Προστασίας και στον γενικό ασφαλιστή, ο οποίος μαζί με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, προσφέρει και νομική προστασία, εκμεταλλευόμενος την υποχρεωτικότητα της πρώτης.

Όλοι αντιλαμβάνονται την σύγκρουση συμφερόντων που ενυπάρχει. Αντιθέτως εμείς διαθέτουμε ανεξάρτητη οργάνωση, εμπειρία, γνώση και υποδομή που τίθενται σε κίνηση προς όφελος των συμφερόντων του ασφαλισμένου αυτοτελώς και υπεύθυνα.