Ο ασφαλιστικός κλάδος στηρίζει το ίδρυμα άστεγων του δήμου Αθηναίων

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) σε μια ειδική δράση του ασφαλιστικού κλάδου για την ανακούφιση των προβλημάτων των αστέγων και των απόρων οικογενειών του Δήμου Αθηναίων.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με βασικό σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων απόρων και αστέγων. Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας στην ανεργία και την ανέχεια. Ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται συνεχώς ενώ οι οικογένειες που δεν έχουν χρήματα για τα απαραίτητα πολλαπλασιάζονται. 

Σε αυτές τις εποχές η αλληλεγγύη έρχεται στο προσκήνιο. Όλοι μας καλούμαστε να στηρίξουμε εκείνους που έχουν ανάγκη και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να ανακουφίσουμε το συνάνθρωπο που υποφέρει, συχνά ακόμα και από το υστέρημά μας. Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. έχει διαρκώς ανάγκη από τρόφιμα, είδη ρουχισμού αλλά και είδη προσωπικής φροντίδας και οικιακής χρήσης προκειμένου να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Με βάση τα παραπάνω και εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων η ΕΑΕΕ ως θεσμικός φορέας του ασφαλιστικού κλάδου αναλαμβάνει την κινητοποίηση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενών τους σε μια δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, σκεπάσματα κ.λπ.) για την ενίσχυση του έργου του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Η ανταπόκριση εταιριών και εργαζομένων της ασφαλιστικής αγοράς είναι ήδη πολύ μεγάλη και αναμένεται να συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα ειδών.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη των εκπροσώπων της ΕΑΕΕ στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α.